Mansarda... pentru Luxemburg
Centrul Cultural Kulturfabrik din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, va gazdui, in perioada 6-10 noiembrie, trei reprezentatii ale piesei "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, pusa in scena d
Mansarda... pentru Luxemburg
Centrul Cultural Kulturfabrik din Esch-sur-Alzette, Luxemburg, va gazdui, in perioada 6-10 noiembrie, trei reprezentatii ale piesei "Mansarda la Paris cu vedere spre moarte", de Matei Visniec, pusa in scena de Radu Afrim. Laureat al Premiului UNITER pentru regie in 2006 si 2007, Radu Afrim, unul dintre reprezentantii cei mai de seama ai noii generatii de regizori romani de teatru, pune in scena un text despre ultimele zile ale lui Emil Cioran si despre orasul Sibiu. "Piesa mea este o intalnire subiectiva si imaginara intre autorul Matei Visniec si filosoful Emil Cioran. Dupa moartea sa, Cioran a devenit pentru mine un personaj disponibil", a declarat Visniec. Reprezentatiile de la Luxemburg fac parte din seria de manifestari dedicate culturii romane in cadrul proiectului "Belles Roumanies", derulat in parteneriat de Centrul cultural Kulturfabrik si ICR, pe tot parcursul anului 2007. (M.A.)
KILIPIRIM in direct
In perioada 6-11 noiembrie, la Sala Dalles din Bucuresti va avea loc cea de-a V-a editie a KILIPIRIM, iar noutatea este ca va fi difuzata in direct pe www.xponoi.ro. Prin intermediul unei camere video cu transmitere 360 de grade, se poate face un tur al expozitiei si se pot consulta ofertele editurilor favorite. Discounturile pornesc de la 30% la toate produsele culturale si sunt "asortate" cu reduceri la noutatile editoriale. In premiera, este organizat si un atelier de creativitate pentru copii Itsy Bitsy, unde vor avea loc concursuri de creatie. (D.C.)
"Istoria calvitiei mele"
Ieri, la libraria Carturesti a avut loc lansarea romanului "Istoria calvitiei mele" (Editura Humanitas) si intalnirea cu autorul Marek van der Jagt (Arnon Grunberg). Aparitia in anul 2000 a romanului "Istoria calvitiei mele" a provocat un imens scandal in viata literara din Olanda: stilul ironic, gustul pentru absurd si burlesc, cinismul intransigent, dar nu lipsit de candoare pareau cunoscute, dar de autor inca nu auzise nimeni. Abia dupa un an misterul a fost elucidat. In spatele numelui de Marek van der Jagt se ascundea unul dintre cei mai populari scriitori olandezi ai momentului, Arnon Grunberg (n. 1971). Mai mult decat atat, un critic literar constata plin de entuziasm: "E mai bun decat Grunberg". (D.C.)
Philarmonia la Varsovia
Dupa o prezenta remarcabila in recentul festival international "George Enescu", unde a interpretat un program integral de muzica romaneasca compus din lucrari de George Enescu, Alfred Alessandrescu, Constantin Silvestri si Marcel Mihalovici, orchestra de camera "Philarmonia" condusa de fondatorul ei, Nicolae Iliescu, a sustinut ieri, in cadrul unui turneu in Polonia un concert de gala in prestigioasa sala de concerte a fostului Palat Regal de la Varsovia, interpretand lucrari de Enescu, Silvestri, Mozart si Ceaicovski. Concertul a avut loc cu ocazia implinirii unui an de la infiintarea Institutului Cultural Roman de la Varsovia. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.