La doar doua luni de la aparitia in limba germana a romanului "Trimisul nostru special" al lui Florin Lazarescu, cartea a fost publicata acum si in Franta, la Editions des Syrtes. Editia franceza a romanului reprezinta unul din cele 19 contracte vand
La doar doua luni de la aparitia in limba germana a romanului "Trimisul nostru special" al lui Florin Lazarescu, cartea a fost publicata acum si in Franta, la Editions des Syrtes. Editia franceza a romanului reprezinta unul din cele 19 contracte vandute, pana acum, din colectia "Ego.Proza" a editurii Polirom, Frankfurt, Paris, Viena si Berlin fiind urmatoarele destinatii spre care autorii publicati in "Ego.Proza" vor pleca pentru a se intalni cu editorii si cititorii straini.
Autorul va lansa romanul, pentru care a primit locul doi la Marele Premiu pentru Literatura Est-Europeana, si in Slovenia, in primavara anului 2008. Florin Lazarescu a debutat in anul 2000, cu volumul de povestiri "Cuiburi de vasc". A mai scris "Sase moduri de a-ti aminti un cal" sau "Ce se stie despre ursul panda".
Ca scenarist, Florin Lazarescu a scris scenariul scurtmetrajului "Lampa cu caciula", regizat de Radu Jude, in primavara anului 2006. Urmatorul eveniment la care va fi prezentata colectia "Ego. Proza" este Targul International de Carte de la Frankfurt. Imediat dupa Frankfurt, trei autori publicati in "Ego. Proza", Dan Lungu, Florin Lazarescu si Lucian Dan Teodorovici, se vor intalni cu editorii si cititorii din Hexagon, intr-un eveniment care va avea loc la Paris. Din toamna, va fi reluat si programul lecturilor publice de la Viena, realizat in colaborare cu Institutul Cultural Roman, iar in prezent se discuta un parteneriat asemanator si cu Institutul Cultural din Berlin. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.