Posta de vanzare
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va prezenta Guvernului, pana la finele lunii septembrie, un proiect de hotarare privind strategia de restructurare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), a
Posta de vanzare
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va prezenta Guvernului, pana la finele lunii septembrie, un proiect de hotarare privind strategia de restructurare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), a declarat, ieri, ministrul Comunicatiilor, Iuliu Winkler, transmite Mediafax. "In cursul saptamanii viitoare, consultantul ne va transmite raportul final de evaluare cu privire la restructurarea operatorului postal. In termen de o luna vom depune la Guvern un proiect de hotarare in acest sens", a spus Winkler. Reamintim ca
MCTI si Roland Berger Strategy Consultants au semnat, la finele lunii ianuarie 2007, contractul de consultanta si servicii financiare pentru restructurarea CNPR. Contractul se va desfasura pe parcursul a 18 luni, iar onorariul consultantului este de 1,8 milioane de euro. (G.M.)
Leul franeaza productia
Franarea procesului de productie continua sa fie determinata de aprecierea monedei nationale, insuficienta cererii, blocajul financiar si nivelul ridicat al ratelor dobanzilor bancare, potrivit unui sondaj de conjunctura realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), transmite Mediafax. Participantii la sondaj sunt de parere ca elementul cu cel mai puternic impact restrictiv asupra activitatii din sectoarele economice analizate il constituie aprecierea monedei nationale. Ramurile cele mai afectate continua sa fie industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratare a combustibililor nucleari si industria textila, de confectii, pielarie si incaltaminte. Cererea insuficienta constituie un alt factor restrictiv, actiunea fiind mai vizibila in 35% pana la 70% dintre companiile din industria chimica, de prelucrare a cauciucului si a maselor plastice, din industria de mijloace ale tehnicii de calcul si aparate radio-TV, activitatea de productie, transport si distributie a energiei electrice, termice, a gazelor si a apei calde si din sectorul constructiilor. Repondentii sunt de parere ca o alta cauza de franare a productiei va fi blocajul financiar. Influenta acestuia va fi resimtita mai ales de intreprinderile din constructii, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si aparate radio-TV si sectorul extractiv. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.