Principalele lanturi farmaceutice au anuntat ca au amenajat spatii speciale pentru acordarea primului ajutor persoanelor afectate de canicula.


Toate cele 95 de unitati farmaceutice Help Net din tara au devenit puncte de prim ajutor
Principalele lanturi farmaceutice au anuntat ca au amenajat spatii speciale pentru acordarea primului ajutor persoanelor afectate de canicula.


Toate cele 95 de unitati farmaceutice Help Net din tara au devenit puncte de prim ajutor pentru persoanele afectate de canicula, se precizeaza intr-un comunicat. In aceste farmacii, persoanele care acuza stari de ameteala, sufocare, slabiciune din cauza caldurii vor beneficia de apa. De asemenea, li se va masura tensiunea si li se va acorda primul ajutor in caz de lesin. Pentru persoanele cu probleme severe se va solicita serviciul medical de urgenta.


PROGRAM. In cadrul programului "Scapa de caldura", 25 de farmacii Sensiblu din Bucuresti se vor transforma in puncte de urgenta pentru cetatenii afectati de temperaturile ridicate. In toate aceste farmacii se vor administra, la nevoie, tablete de CalCVita si se va acorda asistenta pacientilor. De asemenea, in perioada de varf a caniculei, 20-27 iulie, va fi pus la dispozitie nonstop, un numar de telefon cu apel gratuit 0800.080.234, unde pacientii care doresc informatii despre metode de preventie a efectelor caniculei pot cere sfatul unui farmacist. In paralel, aceasta companie a raspuns pozitiv apelului Prefecturii Municipiului Bucuresti si al autoritatilor locale, punand la dispozitie farmaciile Obor, Titan 2 si Mihai Bravu, unde se vor afla asistenti medicali din partea SOS Medical. Claudia Preda, directorul comercial Centrofarm, a anuntat pachetul de masuri speciale anticanicula pus la dispozitie in farmaciile acestei companii. Pe langa apa si spatiul racoros existente permanent, in farmaciile Centrofarm, in aceasta perioada, se vor asigura masurarea tensiunii si interpretarea acesteia. Daca valorile tensiunii sunt sub limitele normale, se va administra calciu efervescent. Persoanele cu insolatie vor beneficia de pulverizare cu apa termala, care are efect de calmare si antiinflamator. Sau de algocalmin, in caz de durere de cap. Incepand de maine, in farmaciile Centrofarm se vor monta paturi pliante in spatii nonvizibile publicului pentru persoanele in situatii deosebite. Exista in plan si masura de a colabora cu o clinica privata care sa acorde serviciu medical de urgenta.
Primul ajutor este acordat de farmacist, asistent medical, medic rezident sau personal de la Crucea Rosie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.