Comandantul trupelor americane si al Fortei Multinationale din Irak, generalul David Petraeus, s-a intalnit, sambata, 21 iulie, cu militarii romani dislocati in tabara 'Dracula', in cadrul unei vizite efectuate in baza Tallil, informeaza un comunicat
Comandantul trupelor americane si al Fortei Multinationale din Irak, generalul David Petraeus, s-a intalnit, sambata, 21 iulie, cu militarii romani dislocati in tabara 'Dracula', in cadrul unei vizite efectuate in baza Tallil, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii, preluat de Rompres.
Locotenent-colonelul George Constantin, comandantul Batalionului 495 Infanterie, l-a informat pe oficialul american despre capabilitatile batalionului romanesc, misiunile executate de la introducerea in teatrul de operatii si problemele intampinate de militarii romani. De asemenea, a fost evidentiat modul de cooperare cu autoritatile irakiene si cu populatia locala.
Generalul Petraeus a afirmat ca este mandru ca are militari romani in subordine si a transmis tuturor felicitarile sale pentru profesionalismul cu care si-au indeplinit misiunile.
La finalul intrevederii, generalul american a consemnat in Cartea de Onoare a batalionului si a inmanat, in semn de apreciere, ofiterilor romani prezenti la intalnire monede personalizate cu insemnele gradului si functiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.