China a inregistrat, in 2006, un avans de 30% al productiei locale de autovehicule, la peste 7 milioane de unitati, ceea ce plaseaza statul asiatic pe locul trei in ierarhia mondiala de profil, depasind Gemania, cu 5,8 milioane de vehicule asamblate,
China a inregistrat, in 2006, un avans de 30% al productiei locale de autovehicule, la peste 7 milioane de unitati, ceea ce plaseaza statul asiatic pe locul trei in ierarhia mondiala de profil, depasind Gemania, cu 5,8 milioane de vehicule asamblate, potrivit unui studiu preluat de The Independent si Mediafax.
Productia mondiala de autovehicule s-a plasat la 67 milioane de unitati, in 2006, se arata intr-un studiu realizat de organizatia americana Worldwatch Institute.
SUA au ramas cel mai important producator auto, cu 10,8 milioane de vehicule, urmata de Japonia.

Pe de alta parte, cota detinuta de China este in crestere rapida, iar statul asiatic va deveni un exportator important, in urmatorii patru ani. Cresterea productiei locale este determinata de majorarea cererii interne, acoperita de firme de stat, care formeaza frecvent companii mixte cu principalii producatori internationali.
Datele au determinat ingrijorare in Germania, stat care se confunta deja cu aprecierea monedei euro, evolutie care determina cresterea preturilor pentru exporturile companiilor locale, precum si cu planurile UE de a impune limite referitoare la emisiile de dioxid de carbon realizate de autovehicule.
Informatiile coincid cu estimarile firmei de cercetare germane B&D-Forecast, potrivit carora Germania va fi depasita de Rusia in domeniul productiei auto, pana in 2015, si de India, pana in 2020.
Piata auto germana isi pierde importanta, la nivel global, a declarat directorul B&D-Forecast, Ferdinand Dudenhoffer.
Pana in 2020, Germania va avea o cota pe piata mondiala similare celei detinute la momentul actual de Marea Britanie, de circa 4,4% din vanzarile totale, situatie care va avea efecte negative asupra productiei interne si a locurilor de munca, a precizat Dudenhoffer.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.