Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit zece oferte pentru participarea la licitatia organizata de institutie in vederea desemnarii lichidatorului unitatii galatene de constructii si reparatii navale, Menarom SA. "Cele zece firm
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a primit zece oferte pentru participarea la licitatia organizata de institutie in vederea desemnarii lichidatorului unitatii galatene de constructii si reparatii navale, Menarom SA. "Cele zece firme si-au depus ofertele in plic inchis la sediul AVAS din Bucuresti, iar castigatorul va fi anuntat pana la sfarsitul acestei saptamani, astfel incat lichidatorul desemnat sa intre in societate de pe 23 iulie", a declarat liderul sindical din cadrul societatii Menarom, Viorel Ariton.
Firma care se va ocupa de lichidarea voluntara a unitatii galatene va fi obligata sa respecte termenul-limita prevazut in caietul de sarcini pentru finalizarea procedurii de lichidare voluntara. "Termenul de definitivare a procesului de lichidare, de maximum patru luni, a fost inclus in caietul de sarcini.
Astfel, activele functionale trebuie vandute intr-un timp cat mai scurt, iar cumparatorul este obligat sa preia imediat intregul personal, fara a intrerupe procesul de productie, deoarece societatea are comenzi pentru urmatoarele zece luni", a precizat liderul sindical, citat de NewsIn. Conducerea Menarom a inaintat, in a doua decada a lunii mai, catre AVAS un program de restructurare totala, ce prevede vanzarea fluxului viabil al unitatii si intrarea celor 452 de angajati in somaj cu plati compensatorii, ca solute pentru salvarea unitatii de constructii si reparatii navale.
Potrivit unei evaluari definitivate in iunie de Romanian Expert Consulting din Bucuresti, valoarea societatii de constructii si reparatii navale Menarom SA din Galati a ajuns la 13 milioane de euro, crescand cu doua milioane de euro in ultimele 12 luni, in principal datorita evolutiei tarifelor de pe piata terenurilor.
AVAS detine o participatie de 50,1% din actiunile Menarom. Un pachet de 39% din actiuni apartine companiei olandeze Dutch Ship Parts NV, iar restul se afla pe piata, la cuponari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.