Sindicalistii din industria de aparare ameninta ca vor iesi in strada, in luna septembrie, pentru a impiedica falimentarea acestui domeniu si pentru a cere desfiintarea Companiei Nationale Romarm.
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a decl
Sindicalistii din industria de aparare ameninta ca vor iesi in strada, in luna septembrie, pentru a impiedica falimentarea acestui domeniu si pentru a cere desfiintarea Companiei Nationale Romarm.
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca sindicatele din aparare cer restructurarea industriei de aparare. Sindicalistii au cerut in repetate randuri desfiintarea Romarm, cele 16 filiale din administrarea acesteia avand fiecare Consiliu de Administratie propriu. In lipsa unui program concret de restructurare si dezvoltare al companiei, filialele sunt in prag de insolventa si sunt pe cale de a fi inchise, a sustinut Hossu.
Sectorul apararii, care acoperea inainte de 1989 aproximativ 60% din datoria tarii, este structurat izolant in zone montane, unde nu s-a mai dezvoltat nicio alta activitate economica. Falimentarea acestui sector ar insemna disponibilizarea celor 8.000 de salariati, afirma sindicalistii. La sfarsitul anului 2006, printr-o Ordonanta de Urgenta, Guvernul a transferat Romarm, cu filialele sale, de la Ministerul Economiei si Comertului la AVAS, cu promisiunea desfasurarii unui nou program de restructurare si dezvoltare, insa de jumatate de an nu s-a intamplat nimic, a adaugat Hossu.
In februarie, sindicatele din aparare au iesit in strada si au cerut verificarea celor 16 filiale si luarea masurilor care se impun in urma managementului defectuos de la nivelul Romarm, precum si trecerea filialelor in subordinea AVAS pentru pregatirea procesului de privatizare. Sindicalistii au cerut, de asemenea, desfiintarea Romarm. Insa, dupa cinci luni de la proteste, sindicalistii spun ca apararea se afla exact in aceeasi situatie.
Liderul Cartel Alfa a precizat ca aceasta situatie a fost adusa si la cunostinta membrilor CSAT, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Apararii Nationale si AVAS, dar fiecare dintre aceste autoritati spune ca nu ea este responsabila pentru rezolvarea problemei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.