Kaiac-Canoe
Vizam cinci medalii la C. E.
In perioada 28 iunie - 1 iulie se va desfasura la Pontevedra, nu departe de Vigo, o noua editie a Campionatelor Europene, la care sportivii nostri au ca obiectiv obtinerea a cinci medalii. Este pentru prima oara cand Spania organizeaza o intrecere continentala, dupa ce in urma cu trei ani a fost gazda Mondialelor de la Sevilla. Federatia a decis sa trimita 7 canoisti, 6 kaiacisti si 5 kaiaciste, echipajele urmand sa fie definitivate la fata locului. Vor face deplasarea Andrei Cuculici, Iosif Chirila, Florin Mironcic, Silviu Simioncencu, fratii Ciprian si Loredan Popa, Nicolae Flocea-la canoe, Ionut Anghel, Alexandru Ceausu, Alin Anton, Vasile Stefan, Florean Mada, Marian Baban, Florica Vulpes, Lidia Talpa, Mariana Ciobanu, Alina Chirila si Ionela Barsan-la kaiac. Vor fi alaturi de ei antrenorii Ivan Patzaichin, Daniel Stoian si Ion Barladeanu, care si-au propus ca obiectiv obtinerea a cinci medalii, dintre care patru la probele olimpice, ne-a precizat secretarul general Gheorghe Toth.

Gimnastica ritmica
Intreceri continentale la Baku
A 23-a editie a Europenelor de gimnastica ritmica va avea loc in capitala Azerbaidjanului, Baku, in a doua parte a acestei saptamani. Tara noastra urmeaza sa fie reprezentata de ansamblul alcatuit din junioarele Cristina Teodora Faur, Florina Malina Moldovan, Ionela Marciuc, Viviana Alice Tocu, Florina Monica Caia. Alexandra Ioana Marginean a fost desemnata rezerva. Impreuna cu fetele va fi antrenoarea Mihaela Borz. Sabina Macovei va face parte din juriul arbitrelor.

Diverse
Romania participa la Jocurile Marii Negre
In localitatea turca Trabzon se va disputa intre 2 si 8 iulie prima editie a Jocurilor Marii Negre, din partea tarii noastre urmand sa concureze 180 de juniori si junioare, la 11 sporturi. In afara Romaniei vor mai evolua sportivi din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina. Decizia organizarii competitiei a fost luata anul trecut la Istanbul la consfatuirea ministrilor sportului din tarile situate in aceasta zona, care au hotarat sa aiba loc si Jocurile Europei de Sud-Est, in a doua jumatate a lunii septembrie, la Salonic. Remarcam prezentele gimnastelor de la ritmica Irina Lalciu, Cristina Lautaru, Alexandra Piscupescu si a ciclistilor Ionel Rusu, Traian Ionescu, Martin Gaber, Lucian Bolbose, Daniel Ivan, Daniel Tugui.

Tenis
Incepe Wimbledon-ul!
Al treilea turneu de Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon, va incepe astazi si se va desfasura pe durata a doua saptamani, pana pe 8 iulie. In focuri intra astazi si sportivii romani. Astfel, Andrei Pavel (foto) il va intalni in runda inaugurala pe argentinianul Juan-Pablo Guzman, iar daca va trece de acesta, Pavel va juca, in turul doi, cu invingatorul partidei dintre americanul James Blake, cap de serie numarul 9 si rusul Igor Andreev. La feminin, Edina Gallovits o va intalni, tot in runda inaugurala, pe Meilen Tu (SUA) si daca va obtine calificarea va juca, in turul doi, cu invingatoarea partidei dintre Ana Ivanovici (Serbia), a sasea favorita si Melinda Czink (Ungaria). In proba de dublu masculin, perechea Andrei Pavel/Thomas Johansson (Romania/Suedia) va intalni cuplul Simon Aspelin/Julian Knowle (Suedia/Austria), cap de serie numarul 8. La dublu feminin, perechea Andreea Vanc-Ehritt/Anastasia Rodionova (Romania/Rusia) va intalni cuplul Katarina Srebotnik/Ai Sugiyama (Slovenia/Japonia), cap de serie numarul 4.

Progresul Bucuresti, in finala CCE
Echipa feminina a clubului din Parcul cu platani al Bucurestiului va juca incepand de maine la turneul final al Cupei Campionilor Europeni, programat la Rennes, in Franta. Antrenorul Marinel Bondoc urmeaza sa aleaga intre Diana Enache, Paula Dinuta, Lavinia Toader si Ruxandra Costov. Calificarea echipei Progresul in ultima faza a acestei importante competitii de pe continentul nostru consituie o performanta remarcabila pentru tenisul feminin romanesc, care confirma odata in plus prestatiile recente ale unor jucatoare, ca Sorana Carstea si Edina Gallovits.

Handbal
Atacam podiumul european
Nationala de junioare va intra de vineri in focul Europenelor de la Bratislava, unde a fost repartizata in grupa C, impreuna cu Cehia, Ucraina si Spania, pe care le vor intalni in aceasta ordine. Cea mai dificila adversara e considerata Spania. Se califica in faza urmatoare primele doua clasate din cele patru grupe, unde fetele noastre ar putea intalni Norvegia sau Ungaria, care pot ameninta podiumul. Reprezentativa Romaniei are ca obiectiv unul din primele trei locuri la final.