Scrisoarea primita de autoritatile romane de la oficialii europeni pe tema taxei auto nu este un raspuns oficial al Comisiei Europene, ci o cerere de informatii suplimentare si sugestii referitoare la definitia masinilor second-hand, a declarat minis
Scrisoarea primita de autoritatile romane de la oficialii europeni pe tema taxei auto nu este un raspuns oficial al Comisiei Europene, ci o cerere de informatii suplimentare si sugestii referitoare la definitia masinilor second-hand, a declarat ministrul Finantelor, Varujan Vosganian. "Nu e o atitudine a CE, ci o solicitare de informatii suplimentare din partea Directiei de impozite si taxe vamale DGTAXUD, ce cuprinde sugestii. Masinile second sunt considerate cele mai vechi de o luna si nu mai vechi de trei luni, asa cum calculam noi. Am convenit ca acest lucru sa fie pus in practica", a spus Vosganian. Ministrul Finantelor a afirmat ca o a doua cerinta a CE a fost cea referitoare la formula de calcul despre deprecierea masinilor. "Comisia vrea sa vada daca formula noastra este conforma cu deprecierea reala a masinilor. Noi am trimis deja un studiu al APIA la CE si vom mai realiza un studiu in colaborare cu Comisia de Prognoza", a adaugat Vosganian. Scrisoarea Comisiei se inscrie in cadrul discutiilor purtate, pana in prezent, cu Finantele si nu inseamna ca procedura de incalcare a tratatului deschisa impotriva Romaniei a intrat in cea de-a doua etapa, care presupune trimiterea unei scrisori de "argumentatie" cu recomandari precise de modificare a taxei. Argumentatia CE reprezinta a doua etapa a procedurii de incalcare a tratatului si contine recomandari clare privind modul in care trebuie sa fie modificata taxa. In cazul in care recomandarile forului executiv al UE nu sunt respectate, Comisia poate actiona in judecata statul aflat in procedura. CE a declansat procedura de incalcare a tratatului, pe 20 martie, trimitand autoritatilor de la Bucuresti o scrisoare de notificare oficiala. CE a apreciat ca taxa de prima inmatriculare auto contravine articolului 90 din Tratatul de Aderare si jurisprudentei Curtii Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.