Camerele reunite ale Parlamentului l-au aprobat, ieri, in sedinta comuna, pe Valentin Nicolau ca membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in locul ramas vacant in urma decesului lui Ralu Filip. Consiliul urmeaza sa aleaga un nou prese
Camerele reunite ale Parlamentului l-au aprobat, ieri, in sedinta comuna, pe Valentin Nicolau ca membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA) in locul ramas vacant in urma decesului lui Ralu Filip. Consiliul urmeaza sa aleaga un nou presedinte, iar potrivit Legii audiovizualului, seful CNA este ales de membrii consiliului din randul lor, propus Parlamentului si numit, prin vot, de acesta. Consiliul National al Audiovizualului este compus din 11 membri, dintre care trei la propunerea Senatului, trei la propunerea Camerei Deputatilor, trei la propunerea Guvernului si doi la propunerea presedintiei.

Valentin Nicolau a fost propus de grupul PSD din Camera Deputatilor si a primit, in data de 12 iunie, avizul din partea comisiilor de cultura ale Parlamentului pentru a face parte din Consiliul National al Audiovizualului.
Nicolau are 47 de ani si este absolvent al Facultatii de Geologie si Geografie. El a fost cel care a fondat Editura Nemira in 1991, iar in 2001 a fost numit consilier al prim-ministrului din acea perioada, Adrian Nastase, pe probleme de cultura, educatie, cercetare si turism.

Din 2002 pana in 2005, Valentin Nicolau a fost presedinte al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). In perioada mandatului de presedinte al SRTv, Valentin Nicolau a fost membru in Consiliul de Administratie al European Broadcasting Union (EBU), asociatia televiziunilor europene. Valentin Nicolau a fost numit, ulterior demisiei din TVR, vicepresedinte pe probleme de strategie si dezvoltare al Grivco, cu atributii de coordonare a grupului de presa Intact, patronat de familia liderului PC Dan Voiculescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.