Constantin Grozea, individul care a injunghiat, la sfarsitul anului 2005, o eleva a Scolii Centrale din Bucuresti, sustine din spatele gratiilor ca a fost tocmit de clanul Camataru sa asasineze un procuror din cadrul DIICOT. El a declarat in fata an
Constantin Grozea, individul care a injunghiat, la sfarsitul anului 2005, o eleva a Scolii Centrale din Bucuresti, sustine din spatele gratiilor ca a fost tocmit de clanul Camataru sa asasineze un procuror din cadrul DIICOT. El a declarat in fata anchetatorilor ca respectiva cerere a venit de la Nutu Camataru si i-a fost transmisa prin intermediul sotiei acestuia, Lidia Balint, poreclita „Mica“, la mijlocul anului 2005. In schimbul lichidarii procurorului Marian Sintion, Grozea ar fi urmat sa primeasca suma de 30.000 de euro

„Gardianul“ a intrat in posesia declaratiei unui alt martor care sustine ca Vasile Balint, alias „Sile Camataru“, i-a cerut, intr-o discutie telefonica, sa extraga imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate la domiciliul acestuia, in momentul descinderii trupelor speciale, insotite de procurori. Martorul urma sa selecteze imagini cu persoanele care nu purtau cagula, in vederea identificarii acestora, imagini pe care trebuia sa le inmaneze amantei lui Sile, Mirela Petre. Pe respectivele imagini apare si procurorul Sintion

Procurorul Marian Sintion n u a vrut sa comenteze afirmatiile lui Constantin Grozea. Anchetatorul clanului Camataru
ne-a precizat ca nu se teme si ca nu a cerut protectie speciala. Sintion a recunoscut faptul ca a avut, la randul sau, semnale ca pe capul sau a fost pusa o suma de bani pentru a fi lichidat. Politia si Parchetul au declansat o ancheta pe marginea declaratiei-soc date de cutitarul de la Scoala Centrala. Presupusul asasin platit Grozea a fost implicat, in 1991, si in uciderea medicului homosexual Paul Constantinescu

Constantin Grozea, individul care a injunghiat, la sfarsitul anului 2005, o eleva in cancelaria Scolii Centrale din Bucuresti, sustine din spatele gratiilor ca a fost tocmit de clanul Camataru sa asasineze un procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Denuntatorul sustine ca respectiva cerere a venit de la Nutu Camataru si i-a fost transmisa prin intermediul sotiei acestuia, Lidia Balint, poreclita Mica”, la mijlocul anului 2005. In schimbul lichidarii procurorului Marian Sintion si a unui coleg al acestuia, pe care urma sa-l recunoasca din fotografii, Grozea ar fi urmat sa primeasca suma de 30.000 de euro. „Gardianul“ a intrat in posesia mai multor declaratii scrise date de Constantin Grozea, declaratii care s-au aflat la dosarul „Camataru“, pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, instanta care, de altfel, i-a redus pedeapsa lui Ion Balint, zis „Nutu Camataru“, de la 9 la 2 ani si 7 luni de inchisoare. Mai mult, in acelasi dosar este consemnata declaratia unui alt martor care sustine ca Vasile Balint, alias „Sile Camataru“, i-a cerut, intr-o discutie telefonica, sa extraga, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate la domiciliul acestuia, in momentul descinderii trupelor speciale, insotite de procurori. Martorul urma sa selecteze imagini cu persoanele care nu purtau cagula, in vederea identificarii acestora, imagini pe care trebuia sa le inmaneze amantei lui Sile, Mirela Petre.

Anchetele nu reusesc de un an sa gaseasca un raspuns la intrebarea: Din spatele gratiilor, capii clanului interlop „Camataru“ au comandat asasinarea procurorului Marian Sintion, cel care a instrumentat dosarele de crima organizata in urma carora Ion Balint, zis „Nutu Camataru“, Vasile Balint, zis „Sile Camataru“, sora acestora Angelica Stoica, zisa „Angela“ si mama celor trei, Smaranda Stoica, poreclita „Mimi Camatareasa“ au primit ani grei de inchisoare? Mai mult, prin rechizitoriile DIICOT, majoritatea locotenentilor lui Nutu si Sile Camataru au ajuns dupa gratii pentru infractiuni de proxenetism, camatarie, recuperari de bani, inselaciuni, talharii, instituirea de taxe de protectie, trafic de persoane etc.

Documente senzationale
„Gardianul“ a intrat in posesia mai multor documente senzationale care dovedesc dorinta de razbunare a fratilor Balint. Asasinul tocmit de fratii Camataru pentru a-l lichida pe procurorul Marian Sintion este nimeni altul decat individul care a injunghiat, in iarna anului 2005, o eleva in cancelaria Scolii Centrale. Se numeste Constantin Grozea, poreclit in lumea interlopa „Costin“, care mai are la activ o condamnare de 16 ani de inchisoare pentru participare la uciderea, in anul 1991, a medicului psihiatru Paul Constantinescu. Dupa ce s-a liberat conditionat din puscarie, la inceputul anului 2004, Grozea a intrat, potrivit marturisirilor pe care le-a facut in fata anchetatorilor, in anturajul clanului Camataru. In aceeasi perioada, mai ales in lunile aprilie si iulie, procurorii au descins in mai multe locatii detinute de clanul Camataru, prilej cu care au fost arestati, alaturi de majoritatea membrilor gruparii infractionale, capii Ion si Vasile Balint, porecliti Nutu si Sile. Ulterior, cei doi au fost condamnati de catre Tribunalul Municipiului Bucuresti la 9, respectiv 13 ani de inchisoare.
Constantin Grozea a fost arestat, la randul sau, pe data de 5 decembrie 2005, pentru tentativa de omor asupra Antoanetei Iamandi, eleva la Scoala Centrala din Capitala.

Declaratia-bomba
Aflat in arestul Politiei Capitalei, Constantin Grozea a cerut, in mai multe randuri, sa fie audiat de procurori, intrucat detine informatii foarte importante cu privire la planurile de anihilare a anchetatorilor Clanului Camatarilor. La data de 5 ianuarie 2006, lui Grozea i-a fost luata o declaratie pe care o reproducem integral. Anumite pasaje ale acestei declaratii sunt indescifrabile, motiv pentru care cerem scuze cititorilor nostri:
„Subsemnatul Grozea Constantin, fiul lui Gheorghe si Valorica, nascut la data de 16.04.1973, in Bucuresti, in prezent aflat in stare de arest preventiv in arestul DGPMB, fiind cercetat pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor deosebit de grav, declar urmatoarele:
Sunt o cunostinta mai veche de-a numitilor Balint Vasile, Balint Ion si Mica, sotia lui Ion, precum si a altor persoane din Clanul Camatarilor. Precizez ca in primavara anului 2005, numita 'Mica>> mi-a cerut sa-l impusc pe procurorul Sintion pentru suma de 30.000 euro. La data de 03.12.2005, cu o zi inaintea arestarii mele, mi-a cerut acelasi lucru, dar ca urma pentru suma aratata sa impusc doi procurori: Sintion si unul nenominalizat, dar urma sa-mi arate poze cu el. Stiu ca acesta din urma lucreaza la dosarul lor. In acest interval, Mica m-a mai abordat de doua ori in acelasi caz, insa eu am evitat de fiecare data respectivul omor la comanda pentru ca mi-a fost frica. In aprilie 2005, Mica mi-a aratat un pistol pe care scria Beretta, de culoare argintiu cu negru cu care trebuia sa-l omor pe domnul Sintion. Pistolul a ramas la ea. Cat am fost in spitalul (indescifrabil, n.red), m-am intalnit cu Nutu Camataru, care mi-a spus ca trebuie daca este posibil sa rezolv ce am vorbit cu sotia lui.
Declar ca eu nu am mai tras cu arma de foc sau de vanatoare. Mica nu m-a intrebat daca am experienta iar Camatarii nu stiu daca stiu asta, dar au incredere in mine. Declar ca ce am vorbit cu 'Mica>>la 03.12.2005 a fost pe telefonul mobil, insa ulterior l-am dat unei persoane necunoscute din Piata Rahova“.

Memorii succesive
De mentionat este faptul ca, la cateva saptamani de la arestarea sa, Constantin Grozea a cerut insistent sa fie audiat de procurori. Astfel, pe 22 decembrie 2005, Grozea a cerut audienta la procurorul general al Romaniei, cerere care a fost inregistrata abia pe 3 ianuarie 2006. A doua cerere a fost facuta pe 28 decembrie 2006, adresata Departamentului National Anticoruptie, unde a fost inregistrata la 5 ianuarie 2006. A treia cerere a fost facuta tot catre DNA, pe 4 ianuarie 2006 si inregistrata cu data de 13 ianuarie. In fine, pe 5 ianuarie, procurorii i-au luat lui Grozea declaratia pe care am reprodus-o mai sus. Lucrurile nu s-au oprit aici, Constantin Grozea a mai adresat doua cereri catre DNA, una din 6 ianuarie 2006, iar a doua in 31 ianuarie. Mai mult, au mai fost trimise memorii catre Presedintia Romaniei si catre Procurorul General al Romaniei. In toate aceste solicitari, detinutul sutine ca i s-a cerut asasinarea unor procurori DIICOT si ca doreste sa i se asigure protectie in schimbul unor dezvaluiri-bomba pe care le are de facut in ceea ce-i priveste pe membrii clanului Camataru.
Dezvaluirile lui Grozea i-au determinat pe ofiterii Directiei de Investigatii Criminale din IGPR sa declanseze impreuna cu procurorii DIICOT si cu ofiterii de protectie interna din MIRA o ampla ancheta. Nu cunoastem rezultatul acestei anchete, insa avand in vedere gravitatea afirmatiilor facute de Grozea avem de-a face cu o operatiune strict secreta.

Procurorii au fost filmati


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.