Patru militari au lesinat, sambata, din cauza caldurii, in Piata Prefecturii din Craiova, in timp ce depuneau juramantul de onoare in prezenta ministrului apararii, fiind necesara interventia echipajului SMURD, transmite corespondentul NewsIn. Milit
Patru militari au lesinat, sambata, din cauza caldurii, in Piata Prefecturii din Craiova, in timp ce depuneau juramantul de onoare in prezenta ministrului apararii, fiind necesara interventia echipajului SMURD, transmite corespondentul NewsIn. Militarii din cadrul batalionului de transmisiuni Fratii Buzesti, au depus juramantul sambata, in prezenta ministrului apararii, Teodor Melescanu. „Am intervenit si le-am acordat ingrijiri medicale unor militari care, din cauza caldurii si probabil, a faptului ca nu au mancat destul, s-au deshidratat. Au stat de azi dimineata in picioare. Dupa cateva minute in care le-am acordat ingrijiri medicale minime, s-au intors la batalionul lor“, a declarat medicul echipajului SMURD.

„Exista in viata fiecarui ostas o clipa unica, care ramane dincolo de trecerea anilor. Aceasta este prima serie de militari care trebuie sa isi asume datoria de a servi tara, fara a fi obligati. Depunerea juramantului este acea clipa unica din viata acestor tineri&ldqu o;, le-a spus Teodor Melescanu militarilor prezenti. Peste 400 de militari, dintre care 17 femei, au depus sambata juramantul de onoare la Craiova, dupa care au pornit intr-un mars pe bulevardul A.I. Cuza, din centrul orasului.

La cermonialul din Piata Prefecturii din Craiova au fost prezenti si ministrul transporturilor, constructiilor si turismului, Ludovic Orban, ministrul pentru relatia cu parlamentul, Mihai Voicu si ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David.

(AN)


Transfagarasanul, blocat de ploaie in timpul Serbarilor Zapezii



Cel mai inalt drum rutier din Romania si din Europa, Transfagarasan (DN7C), a fost blocat, sambata, intre km 92 si km 93, dupa ce o ploaie torentiala, care a inceput in jurul orei 15.00, a adus pamant si pietris de pe versantii muntilor.

"Din cauza ploii torentiale, in amonte s-au format torenti ce au ajuns pe platforma drumului cu o cantitate de viitura de circa 200 de metri cubi. S-a blocat drumul, iar acum se circula pe o jumatate de cale intre km 92 si km 93", a declarat sambata, la Realitatea Tv, seful districtului Piscu Negreu, Mircea Roth.

El a precizat ca Transfagarasanul nu este deschis oficial, dar ca s-a dat drumul circulatiei rutiere pe o jumatate de cale cu ocazia serbarilor zapezii de la Balea Lac.

Purtatorul de cuvant al Politiei din Arges, Sorin Pauna, a declarat, la Realitatea Tv, ca la fata locului exista o patrula a politiei montane. Pauna a precizat ca in urma blocarii drumului cu pamant si pietris niciun au autoturism nu a fost izolat.

"Problema este ca ploua in continuare si daca tot va continua sa ploua misiunea drumarilor de a elibera intreg carosabilul va fi foarte dificila", a spus Sorin Pauna, care a avertizat ca riscul ca intreaga latime a DN7C sa fie blocata din nou de aluviuni este mare, atata timp cat continua sa ploua puternic.Oficial, Transfagarasanul (DN7C) va fi redeschis circulatiei pe 30 iunie, unele portiuni din drum fiind inca acoperite de zapada.

Transfagarasanul este deschis circulatiei rutiere mai putin de jumatate de an. Drumul strabate masivul Fagaras, de la nord la sud, prin trecatoarea Balea si este soseaua europeana situata la cea mai mare altitudine, respectiv la peste 2.000 de metri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.