Sisu a fost arestat
Tribunalul Bucuresti a decis, joi noapte, emiterea de mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Tudor Sisu, component al trupei Sisu & Puya, si a altor 15 persoane. Magistratii bucuresteni a
Sisu a fost arestat
Tribunalul Bucuresti a decis, joi noapte, emiterea de mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele lui Tudor Sisu, component al trupei Sisu & Puya, si a altor 15 persoane. Magistratii bucuresteni au incheiat dupa sapte ore de audieri, dezbaterile, timp in care avocatii acuzatilor au recuzat judecatorii instantei, au reclamat ca sunt obositi, ca in final sa accepte sa-si apere clientii pana la finalul sedintei. (B.C.G.)
Dosarul lui Cozma completat
Dosarul de detinut al lui Miron Cozma a fost completat cu datele referitoare la comportamentul sau din perioada in care s-a aflat incarcerat la Penitenciarul Rahova. Ministrul Justitiei a trimis Penitenciarului Timisoara toate informatiile stranse de inspectorii sai in legatura cu tratamentul preferential de care s-a bucurat Cozma. Completarea dosarului are loc cu doar doua saptamani inaintea termenului de discutare a eliberarii conditionate a lui Miron Cozma. (B.C.G.)
Barbarul Corogeanu, judecat
Fostul preot Daniel Petru Corogeanu si cele patru foste maicute de la Manastirea Tanacu, din judetul Vaslui, au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de lipsire de libertate in mod ilegal urmata de moartea sorei Irina Cornici. Corogeanu, impreuna cu complicele sale, Nicoleta Sofia Arcalianu, Adina Lucia Cepreaga, Simona Bardanas si Elena Otel, au ucis-o pe Irina in chinuri groaznice, dupa ce au sechestrat-o intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare cu sfori, intr-un ritual de exorcizare. Procurorii au stabilit ca cei cinci "au adus atingere starii de libertate a victimei si au restrans si paralizat efectiv libertatea fizica de miscare a acesteia la Manastirea Tanacu in perioada 10-15 iunie 2005, printr-o actiune materiala savarsita cu intentie, constand in inchiderea in chilie, legarea membrelor superioare si inferioare, dar si a toracelui cu lanturi asigurate cu lacate, actiune ce a avut ca urmare moartea tinerei Irina Cornici". (G.T.)
Gaurean cercetat de DNA
Fostul director general al Rafo Onesti, Toader Gaurean, si ex-directorul general si presedintele Consiliului de Administratie al Oil Terminal Gheorghe Negreanu, sunt cercetati de procurorii anticoruptie pentru o frauda de trei milioane de dolari. Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, ieri, citata de Mediafax, faptul ca s-a declansat urmarirea penala impotriva lui Gheorghe Negreanu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, precum si impotriva lui Toader Gaurean, pentru complicitate la abuz in serviciu. Potrivit anchetatorilor, in perioada februarie-octombrie 2003, in calitate de director al Oil Terminal, Negreanu a dat dispozitie de livrare a unei cantitati importante de produse petroliere catre Rafo Onesti, marfa pentru care nu s-au platit taxele, inregistrandu-se un prejudiciu de trei milioane de dolari. Procurorii sustin ca, drept rasplata, Gaurean l-ar fi angajat pe Lucian Negreanu, fiul directorului Oil Terminal, la biroul Rafo din Constanta. (M.V.R.)
Cerere respinsa in dosarul BID
Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au respins, ieri, cererea facuta de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, de recuzare a magistratului care judeca dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Potrivit unor surse judiciare, judecatorii au dispus amendarea lui Sorin Ovidiu Vantu cu 700 de lei noi pentru formularea, cu rea-credinta, a cererii de recuzare. Pe de alta parte, omul de afaceri a facut recurs impotriva hotararii magistratului care judeca dosarul privind constituirea BID de a respinge o exceptie de neconstitutionalitate invocata in dosar de catre aparatorul inculpatului, la termenul precedent al procesului. (Rompres)
Rechizitorii fara confirmare
Procurorii sefi nu vor mai aviza rechizitoriile intocmite de subalternii lor, potrivit propunerilor de modificare ale Codului de procedura penala. Totodata, proiectul Legii de modificare al Codului de procedura penala impune o procedura speciala de ascultare a victimelor infractiunilor grave si restrange posibilitatea instantei de a restitui dosarul la procuror. In ceea ce priveste luarea masurii arestarii preventive, articolul 148 (privind conditiile si cazurile in care se dispune arestarea inculpatului) a fost pus de acord cu articolul 5 din Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si a libertatilor fundamentale, restrangand posibilitatea magistratului de a lua aceasta masura numai cu caracter exceptional. (M.V.R.)
Bejinariu neaga acuzatiile
Judecatotul Florica Bejinariu, membru al CSM, acuzat ca a colaborat cu Securitatea, a negat ieri faptul ca ar fi avut legatura cu politia politica comunista si a adaugat ca stie doar de o decizie a CNSAS, prin care se atesta ca nu a avut legatura cu aceste structuri. Pe de alta parte, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a afirmat ca nu este treaba sa sa vada ce solutii sunt in cazul magistratului Florica Bejinariu, ci este problema acesteia si a CSM. La randul sau, CSM a transmis printr-un comunicat ca CNSAS a emis pe 28.072005, decizia nr.141, din care rezulta ca judecatoarea Florica Bejinariu nu a fost agent sau colaborator al securitatii ca politie politica. (Rompres)
ANAF invinsa de Becali
Finantatorul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, a castigat litigiul cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), ieri, printr-o sentinta definitiva si irevocabila a Tribunalului Bucuresti, care a mentinut hotararea instantei inferioare privind ridicarea sechestrului instituit de Agentie asupra averii sale. Avocatul lui Becali a sustinut, in urma cu o saptamana, in fata magistratilor, ca clientul sau nu a avut niciodata calitate de debitor si ca FC Steaua nu este in imposibilitate de plata a datoriilor. Procedural, avocatii au mai invocat faptul ca masura de instituire a sechestrului nu a fost motivata si nici semnata. (M.V.R.)
Stanoiu castiga procesul cu MJ
Curtea de Apel Bucuresti a dat castig de cauza senatoarei Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei, in procesul in care Ministerul Justitiei reclama faptul ca parlamentarul ar beneficia de pensie de magistrat, desi nu ar intruni conditiile. In 2005, MJ a cerut Curtii de Apel Bucuresti anularea deciziei de pensie in cazul fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, sustinand ca ar fi primit ilegal pensie de magistrat. Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, actiunea Ministerului Justitiei, care poate contesta aceasta decizie la Inalta Curte de Casatei si Justitie. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.