Agentia Domeniilor Statului a modificat unele norme aplicate in procesul de retrocedare si a stabilit termene fixe pentru verificarea documentelor din teritoriu si redactarea protocolului de restituire, pentru a accelera ritmul in care terenurile sun
Agentia Domeniilor Statului a modificat unele norme aplicate in procesul de retrocedare si a stabilit termene fixe pentru verificarea documentelor din teritoriu si redactarea protocolului de restituire, pentru a accelera ritmul in care terenurile sunt inapoiate fostilor proprietari. "In sedinta Consiliului de Administratie al ADS de miercurea trecuta s-a decis abrogarea sau modificarea unor norme care ingreunau procesul de retrocedare. Totodata, am facut modificarea pentru ca responsabilitatea privind intocmirea documentelor de solicitare a retrocedarii sa revina numai comisiilor judetene de fond funciar", a declarat presedintele ADS, Daniel Dragan. El a aratat ca, de exemplu, a fost abrogata obligatia ca, la protocolul de predare-preluare intre ADS si autoritatile locale, sa existe si o declaratie, semnata de presedintele si de toti membrii comisiei locale de fond funciar, din care sa reiasa ca terenul este rezultatul unei comasari. Agentia a decis, de asemenea, sa stabileasca termene fixe de derulare a unor proceduri. Astfel, pentru intocmirea protocolului de primire-preluare a suprafetelor, dupa primirea documentelor de la comisiile locale, ADS va avea la dispozitie cinci zile. "O alta modificare este ca reprezentantul judetean al ADS va fi curierul pentru obtinerea avizelor pentru intocmirea documentelor. Am observat ca pentru obtinerea avizelor umbla secretara primarului sau cetateanul interesat si se pot pierde documente, se obtin avize partiale si tot felul de alte probleme", a mai spus Dragan. ADS a restituit, in perioada decembrie 2004 - martie 2007, circa 124.000 hectare si mai are in proprietate circa 456.000 hectare de teren, din care o suprafata de aproape 205.000 hectare este neretrocedabila.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.