Zeci de mii de romani sunt asteptati astazi la urne, relateaza RealitateaTV, la alegerile locale din Spania si Italia. Pentru prima data, ei pot vota daca au resedinta legala in una din cele doua tari. De altfel, numele a catorva zeci de romani se af
Zeci de mii de romani sunt asteptati astazi la urne, relateaza RealitateaTV, la alegerile locale din Spania si Italia. Pentru prima data, ei pot vota daca au resedinta legala in una din cele doua tari. De altfel, numele a catorva zeci de romani se afla pe listele electorale din Spania si Italia. Cel mai cunoscut este fostul fotbalist Gica Craioveanu. El are mari sanse la un post de consilier pe probleme de sport la primaria Getafe.

Chiar daca in Spania muncesc, dupa estimarilor neoficiale, peste un milion de romani, doar 58 de mii pot vota la alegerile municipale. Alte 8 mii si-ar fi putut exercita acest rept, dar nu s-au incris pe liste. Cei mai multi romani cu drept de vot, 16.000, se afla in regiunea Madrid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.