Politia rusa a arestat duminica un lider al comunitatii gay din Rusia si mai multi deputati europeni, care pregateau o manifestatie contestata de grupuri ultraortodoxe si militanti de extrema-dreapta, relateaza AFP. La un an dupa prima editie d

Politia rusa a arestat duminica un lider al comunitatii gay din Rusia si mai multi deputati europeni, care pregateau o manifestatie contestata de grupuri ultraortodoxe si militanti de extrema-dreapta, relateaza AFP.

La un an dupa prima editie desfasurata la Moscova a marsului Gay, cea de-a doua manifestare s-a soldat tot cu acte de violenta comise de tineri nationalisti impotriva catorva zeci de homosexuali. Si in acest an, politia a intervenit cu intarziere, in final arestandu-i si pe agresori, si pe victime.

if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000;
document.write('

');

Participantii la Gay Pride, mai degraba o adunare restransa decat un mars de amploare in stil occidental, au incercat sa ii transmita primarului Moscovei, Iuri Lujkov, care se opune cauzei comunitatii homosexuale, o scrisoare semnata de peste 40 de eurodeputati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.