Realizat cu ajutorul unor metode moderne de calcul statistic si analiza chimica, noul examen balistic a indicat faptul ca Lee Oswald nu ar fi fost singurul care a deschis focul asupra fostului presedinte american John F. Kennedy, in 1963, potrivit
Realizat cu ajutorul unor metode moderne de calcul statistic si analiza chimica, noul examen balistic a indicat faptul ca Lee Oswald nu ar fi fost singurul care a deschis focul asupra fostului presedinte american John F. Kennedy, in 1963, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite. "Am aratat ca dovezile prezentate (de expertii de atunci) pentru a elimina posibilitatea existentei unui al doilea asasin sunt total eronate", scrie William Tobin, principalul autor al acestui studiu, publicat in ultima editie a "Analelor pentru Statistica aplicata". "Date fiind importanta si consecintele asasinarii lui John F. Kenendy, este de dorit, din punct de vedere stiintific, ca cele cinci fragmente de gloante descoperite la Dallas si pe care se sprijina teza oficiala, sa fie din nou analizate", subliniaza cercetatorii.
"Concluziile analizei noastre arata ca fragmentele de proiectil descoperite ar putea proveni de la cel putin trei gloante diferite", explica ei.
"Daca aceste fragmente provin de la trei gloante diferite sau mai multe, inseamna ca este posibil sa fi existat un al doilea atacator (...) si ca acesta l-a impuscat pe Kennedy", adauga expertii.
Lee Harvey Oswald n-a fost singurul care a tras asupra presedintelui american William Tobin a condus laboratorul de analiza a metalelor din cadrul FBI timp de peste 20 de ani, analizand in special indiciile dintr-o serie de cazuri importante, cum ar fi atacul cu explozibil din 1995 din Oklahoma City si explozia, in 1996, in largul Long Island a unui aparat de tip Boeing 747 al TWA, care asigura un zbor pe ruta New York-Paris. Dupa retragerea sa din FBI, el a pus sub semnul intrebarii metodele stiintifice utilizate de agentie timp de mai multe decenii, pentru a stabili legatura intre proiectilele armelor de foc descoperite in cadavrele victimelor unor crime. Aceste dovezi se bazeaza pe analiza plumbului continut de aceste gloante. Indoielile exprimate de Tobin si de alti experti au determinat Academia americana de Stiinte sa reexamineze aceasta metoda de analiza a FBI si sa conchida, in 2003, ca ea este falsa. FBI a abandonat atunci acest procedeu. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.