Crestinii sarbatoresc astazi, la 40 de zile de la Inviere, Inaltarea la cer a lui Iisus Hristos, salutandu-se cu formula "Hristos S-a Inaltat". Potrivit Faptelor Apostolilor, dupa Inviere, Iisus, s-a aratat apostolilor timp de 40 de zile, dupa care s
Crestinii sarbatoresc astazi, la 40 de zile de la Inviere, Inaltarea la cer a lui Iisus Hristos, salutandu-se cu formula "Hristos S-a Inaltat". Potrivit Faptelor Apostolilor, dupa Inviere, Iisus, s-a aratat apostolilor timp de 40 de zile, dupa care s-a inaltat la cer in prezenta lor iar evanghelistul Luca povesteste ca Hristos i-a luat pe ucenicii sai, i-a dus spre Betania, pe varful Muntelui Maslinilor, locul obisnuit de intalnire a lui Iisus cu apostolii, si acolo si-a ridicat mainile, i-a binecuvantat si pe cand ii binecuvanta, s-a departat de ei si s-a inaltat la cer. Pentru crestini, Inaltarea lui Iisus la cer inseamna promisiunea Sa ca si muritorii vor intra in Imparatia lui Dumnezeu.
Parintele Teofil Paraianu de la Manastirea Sambata marturisea, intr-o predica, faptul ca pentru trei momente din viata lui Iisus are un mare respect, si anume pescuirea minunata, spalarea picioarelor si Inaltarea sa la cer. Pescuirea consta, potrivit duhovnicului, in "plecarea cu mintea in fata maestrului". Cine sta teapan in fata indrumatorului nu poate fi modelat niciodata de indrumator, explica el. Cel de-al doilea moment, spalarea picioarelor ucenicilor la Cina cea de Taina semnifica necesitatea de a considera aproapele mai presus de tine. Referitor la momentul Inaltarii, el aminteste ca Hristos S-a inaltat la cer binecuvantand, in timp ce ucenicii i se inchinau. "Binecuvantarea Domnului aduce inchinarea omului. Inchinarea omului aduce bucurie. Bucuria aduce lauda si binecuvantare", mai spune parintele. (Rompres)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.