Combinatul Chimcomplex Borzesti va fi unicul participant la licitatia de astazi pentru vanzarea activelor Carom Onesti, cu un pret de pornire de 154,7 milioane de lei, au declarat reprezentantii Finconta Consulting, lichidatorul fabricii de cauciuc s

Combinatul Chimcomplex Borzesti va fi unicul participant la licitatia de astazi pentru vanzarea activelor Carom Onesti, cu un pret de pornire de 154,7 milioane de lei, au declarat reprezentantii Finconta Consulting, lichidatorul fabricii de cauciuc sintetic, citati de Mediafax.
"Chimcomplex este singurul participant la licitatia de maine (azi - n.r.), prin depunerea documentelor de participare, care contin si garantia de 10% din valoarea pretului de pornire. Ramane sa vedem daca ne vor face o oferta", a declarat Adrian Marghescu, reprezentantul Finconta Consulting. Potrivit lui Marghescu, caietul de sarcini a fost achizitionat, alaturi de Chimcomplex, de firma Remat Botosani, o societate de avocati si o persoana fizica, care nu au depus insa documentele de participare la licitatie. Chimcomplex face parte din grupul Serviciile
Comerciale Romane, alaturi de companii precum Nova Textile Bumbac Pitesti, Caromet Caransebes (utilaj tehnologic), Somes SA (producator de hartie si celuloza), Sinterom si Contactoare Buzau (ambele din domeniul subansamblelor auto). Grupul SCR este controlat de omul de afaceri Stefan Vuza. Compania a anuntat, anterior, ca intentioneaza sa contracteze o serie de credite bancare pentru achizitia platformei Carom.

A cincea oara, si cu 10% mai ieftin

Lichidatorul Carom va organiza miercuri a cincea incercare de vanzare a activelor firmei, printr-o licitatie publica cu strigare, cu un pret de pornire de 154,7 milioane lei fara TVA. Pretul de pornire este cu circa 9% mai mic decat cel de la prima licitatie, organizata in a doua jumatate a anului trecut. Licitatia vizeaza vanzarea in bloc a fabricii, care cuprinde zece active si este amplasata pe un teren in suprafata totala de circa 2,5 milioane de metri patrati. Pretul de pornire a fost stabilit de evaluatorul Sierra Quadrant Consulting Grup Bacau, in a doua jumatate a anului trecut, la aproape 49 milioane euro, din care circa sapte milioane euro reprezinta obligatii de mediu neachitate. Daca niciun participant nu va oferi pretul cerut, fabrica va fi vanduta pentru cel mai bun pret, dar nu mai putin de 84,19 milioane de lei (25,1 milioane de euro), fara TVA. Vanzarea Carom a fost amanata de mai multe ori, ultima data in 29 martie.
Carom este singurul producator de cauciuc sintetic din Romania si cea de-a doua firma de pe platforma din Onesti, ca marime, dupa rafinaria Rafo. Fabrica a fost privatizata in iunie 2003, cand fosta APAPS a vandut 51% din actiuni catre societatea Tender din Timisoara, pentru 5,5 milioane euro. Firma a intrat in faliment in noiembrie 2005, dupa ce Tribunalul Bacau a hotarat lichidarea judiciara, la cererea administratorului judiciar si a creditorilor. La momentul declansarii procedurii falimentului, actionarul majoritar era Balkan Petroleum, proprietarul Rafo, care a preluat in septembrie 2004 pachetul de actiuni de la Tender si si-a majorat ulterior participatia la 74%.
Compania Calder-A, care si-a exprimat anul trecut interesul pentru preluarea Carom, a renuntat sa participe la licitatie, motivand ca pretul este prea ridicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.