Presedintele UDMR, Marko Bela, a fost acuzat de catre Traian Basescu, in cursul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social, ca a incercat sa intervina in derularea actului de justitie. Basescu s-a referit la o vizita a lui Marko la Cotr
Presedintele UDMR, Marko Bela, a fost acuzat de catre Traian Basescu, in cursul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social, ca a incercat sa intervina in derularea actului de justitie. Basescu s-a referit la o vizita a lui Marko la Cotroceni in care i s-a plans de DNA in cazul scandalului banilor primiti de liderul Uniunii ca drepturi de autor pentru o carte de poezii pe care nici nu a scris-o. O interventie similara ar fi avut si pentru ministrul Nagy Zsolt, vizat si el de cercetarile procurorilor. "Nu pot sa sun nicaieri. Asta-i legea", i-ar fi spus Basescu.
Marko Bela i-ar fi spus sefului statului ca este un "atac la UDMR si va avea ecou negativ in Europa". Refuzul presedintelui de a interveni ar fi provocat trecerea Uniunii in coalitia antiprezidentiala. In replica, Marko Bela a negat ca ar fi cerut interventia lui Basescu in cazurile mentionate. "Domnul Traian Basescu nu spune adevarul.(...) Nu credeti ca nu spune adevarul? S-a mai intamplat", a declarat Marko.
Acesta a dat replica si unei alte afirmatii a lui Basescu, anume ca Marko Bela si Vadim au ajuns "sa se pupe pe gura". "Noi nu ne-am aliat cu nimeni, nici cu PRM si nici cu alte partide", a afirmat presedintele Uniunii adaugand ca limbajul presedintelui este incoerent si indecent, iar mesajul inacceptabil. Vicepremierul sustine ca UDMR este vizata de o campanie murdara, dusa prin intermediul dosarelor. El a anuntat ca unii parlamentari ai Uniunii au intrat in vizorul procurorilor dupa ce au solicitat fonduri mai mari pentru comunitatile din care provin. "A-ti face treaba, sa-ti ajuti comunitatea, ar insemna o infractiune", a apreciat Marko.
Nu numai UDMR a fost tintit de Basescu la dezbaterea de la GDS. Acesta s-a referit si la Curtea Constitutionala. "Ce a facut Curtea Constitutionala acum este inadmisibil. Au facut niste conditii pentru demitere, alte conditii pentru validare, dar si acele alte conditii pentru validare... Depinde, sa vedem ce va fi, daca nu cumva vor respecta hotararea Parlamentului sa se spuna nu este valid, deci mergem din nou la Parlament sa ne spuna Hrebenciuc, Iliescu si compania, ce facem cu presedintele ales", a declarat presedintele suspendat, desi pana acum s-a ferit sa comenteze vreo decizie a Curtii. Basescu a constatat ca un presedinte poate fi demis mai usor decat un primar amintind ca, pana acum, din 30 de referendumuri pentru demiterea unor primari niciunul nu a fost validat din cauza prezentei insuficiente la urne. Basescu nu s-a sfiit sa-i critice nici pe cei din PD.
Cand a fost intrebat cum poate fi constituit un mare partid de dreapta, Basescu a precizat ca democratii ar trebui sa renunte la "aroganta atitudinii de peste 30%", iar taranistii la "agresivitatile lor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.