Politia turca a descoperit ca un spital privat din Istanbul este implicat in transplanturi ilegale de organe, iar proprietarul institutiei medicale a fost arestat. Doctorul respectiv fusese acuzat de autoritatile romane, in 1998, ca ar cumpara organ
Politia turca a descoperit ca un spital privat din Istanbul este implicat in transplanturi ilegale de organe, iar proprietarul institutiei medicale a fost arestat. Doctorul respectiv fusese acuzat de autoritatile romane, in 1998, ca ar cumpara organe de la cetateni saraci, relateaza Todayiii's Zaman.

Atac armat intr-o sectie secreta de terapie intensiva
Patru persoane care se refaceau in urma unor transplanturi de organe facute ilegal au fost descoperite intr-o unitate secreta de terapie intensiva a spitalului Ozel Sonmez din cartierul Bostanci din Istanbul, au anuntat vineri autoritatile turce. Proprietarul spitalului este doctorul Yusuf Ercin Sonmez, care deja are o condamnare pentru transplanturi ilegale de organe. El, fratele lui, alti doctori straini - in total 17 persoane - au fost retinuti de politie sub acuzatia de trafic si transplant ilegal de organe.

Ancheta politiei care a dus la aceste arestari a fost declansata de un incident armat petrecut joi seara in spital. Patru indivizi inarmati au patruns in spital joi seara, in jurul orei locale 23.00. Cei patru agresori sustineau ca unui prieten de-ai lor i-au fost iii"furateiii" organele de catre institutia medicala. Personalul spitalului a chemat imediat politia. Cei patru au deschis focul in momentul in care echipele de politie au ajuns la spital, ranind un politist. Dupa ce politia a primit intariri, unul dintre atacatori s-a predat, iar ceilalti trei au fost arestati. Suspectii le-au spus reporterilor aflati la fata locului ca membri ai personalului spitalului i-au promis unui prieten al lor ca va primi bani, daca va dona organe, dar prietenul nu a mai fost platit.

Romanii l-au acuzat pe „dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.