Romania ar putea risca un proces cu CE daca Parlamentul va respinge solicitarea presedintelui de reexaminare a legii de respingere a ordonantei privind limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid, in conditiile in care actul
Romania ar putea risca un proces cu CE daca Parlamentul va respinge solicitarea presedintelui de reexaminare a legii de respingere a ordonantei privind limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid, in conditiile in care actul normativ contravine normelor UE.

Intrebat daca Romania risca un proces la Curtea Europeana de Justitie in situatia in care cererea presedintelui Traian Basescu, in prezent suspendat din functie, va fi respinsa de Parlament, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a admis ca exista aceasta posibilitate.

El a precizat ca Executivul isi va asuma decizia Parlamentului. „Daca parlamentarii vor decide asa, asa va ramane. Ne vom asuma decizia Parlamentului. Datoria noastra este sa explicam parlamentarilor care este legislatia europeana. Nu putem obliga Parlamentul cum sa voteze. Cred ca, in timp, Parlamentul se va adapta cu legislatia europeana“, a spus Vosganian, citat de Mediafax.

La jumatatea lunii aprilie, Senatul a respins cererea presedintelui. In cererea de reexaminare, Basescu a mentionat ca nu este de acord cu decizia parlamentarilor, care au respins ordonanta de urgenta referitoare la limitarea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid. Cererea de reexaminare a sefului statului privind aceasta ordonanta urmeaza sa fie discutata la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.