Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca aproximativ 200.000 de persoane mor anual din cauza unui cancer contractat la locul de munca in urma expunerii la azbest, vapori de benzen si a fumatului pasiv.  O statistica a OMS, realiza
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca aproximativ 200.000 de persoane mor anual din cauza unui cancer contractat la locul de munca in urma expunerii la azbest, vapori de benzen si a fumatului pasiv.  O statistica a OMS, realizata cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii si Securitatii Muncii (28 aprilie), arata ca unul din zece decese provocate de cancer pulmonar are drept cauze conditiile nefavorabile de la serviciu. Iar in jur de 125 de milioane de oameni din intreaga lume sunt expusi riscului de intoxicare cu azbest, cauza a 90.000 de decese anual. Alte cateva mii de muncitori mor de leucemie provocata de expunerea la benzen - o substanta organica folosita la scara larga pentru producerea de vopsea, medicamente, cauciuc si pesticide.  Insa o problema intalnita in aproape orice birou, indiferent de domeniul de activitate, este fumatul pasiv, care predispune la un risc dublu de imbolnavire de cancer pulmonar fata de persoanele care lucreaza in birouri unde fumatul este interzis.  REGLEMENTARE. In prezent, in tarile dezvoltate sunt aplicate masuri mai stricte de protectia muncii, iar problema conditiilor improprii de munca se pune mai ales in tarile in curs de dezvoltare. "Daca utilizarea nereglementata a acestor produse continua in tari pe cale de dezvoltare, trebuie sa ne asteptam, in urmatoarele decenii, la o crestere semnificativa a numarului de cancere asociate cu riscurile de la locul de munca", avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.