Statiunea Baile Herculane a fost luata cu asalt de peste cinci mii de yoghini, majoritatea romani, dar si din alte 20 de tari: hotelurile sunt ticsite, casutele - la fel, pana si campingurile devenind neincapatoare. Ajuns la cea de-a XII-a editie, S
Statiunea Baile Herculane a fost luata cu asalt de peste cinci mii de yoghini, majoritatea romani, dar si din alte 20 de tari: hotelurile sunt ticsite, casutele - la fel, pana si campingurile devenind neincapatoare. Ajuns la cea de-a XII-a editie, Simpozionul International de Yoga de la Baile Herculane salveaza statiunea, altminteri vizitata mai mult de pensionari aflati la tratament. Numai ca yoghinii se vor integra in absolut in lipsa lui Guru, caci Gregorian Bivolaru este dat in urmarire de catre autoritatile romane, el primind azil in Suedia.

Statiunea Baile Herculane este plina pana la refuz, iar acest lucru se intampla o singura data pe an, cand in zona se organizeaza Simpozionul International de Yoga, ajuns la cea de-a XII-a editie. Hotelurile sunt rezervate in proportie de 100%, vilele private si casutele, la fel, pana si campingurile devenind neincapatoare. Hotelierii si comerciantii din Baile Herculane isi vad, astfel, visul cu ochii, caci in restul anului in statiune abia daca vin pensionari „rataciti” la tratament.

La eveniment participa yoghini atat din tara, cat si din alte 20 d e state. Programul taberei, diferit in fiecare an, contine meditatii, conferinte pe teme spirituale si spirale yoghine. Anul acesta vor avea loc trei spirale yang in zilele de 1, 3 si 4 mai, pe platoul „Coronini” de deasupra statiunii. Formarea spiralelor va incepe la ora 16.30, iar meditatia in spirala va avea loc de la 18.30. Noaptea se realizeaza mese rotunde si conferinte la Casa de Cultura.

Adeptii lui Bivolaru dubleaza preturile
Localnicii din Herculane, dar mai ales comerciantii, spun ca au numai de castigat de pe urma yoghinilor, preturile la multe produse dublandu-se in aceasta perioada. Meniul la restaurantele hotelurilor unde sunt cazati yoghinii va fi unul special, vegetarian.

Prima tabara yoghina din statiunea de pe malurile Cernei a avut loc in primavara anului 1993. Miscarea pentru Integrare Spirituala in Absolut a fost infiintata ca asociatie non-profit in ianuarie 1990. Ea are caracter socio-profesional, filosofic si educativ, avand drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunostintelor si practicilor Yoga.

In timp ce yoghinii romani se integreaza in absolut, Guru Gregorian Bivolaru nu poate lua parte la eveniment caci se afla in Suedia, unde a primit azil, in timp ce autoritatile romanesti l-au dat in urmarire.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.