Trofeul a ramas in Romania Echipa masculina UCM Resita a cucerit prima sa cupa europeana din istorie, dupa ce a terminat la egalitate, 36-36, in Norvegia, returul finalei cu Drammen HK. In primul meci, scorul fusese 26-26, trofeul revenind echipei c
Trofeul a ramas in Romania Echipa masculina UCM Resita a cucerit prima sa cupa europeana din istorie, dupa ce a terminat la egalitate, 36-36, in Norvegia, returul finalei cu Drammen HK. In primul meci, scorul fusese 26-26, trofeul revenind echipei care a inscris mai multe goluri in deplasare.  Challenge Cup este de doi ani o afacere romaneasca. Daca anul trecut a castigat Steaua, acum a venit randul resitenilor sa-si inscrie numele pe prestigiosul trofeu. Dupa remiza din prima mansa, putini mai credeau ca acestia mai pot intoarce rezultatul pe terenul norvegienilor. Insa baietii lui Aihan Omer au demonstrat inca o data ca se descurca mai bine in deplasare, repetand isprava din semifinale, cand i-au eliminat pe polonezii de la Zaglebie Lubin tot dupa un rezultat de egalitate pe teren propriu.  Meciul nu a inceput tocmai bine pentru ai nostri. Contraatacul gazdelor functiona perfect, in timp ce resitenii greseau copilareste. Nici poarta nu a mers cum trebuie, Cenusa si Antoneanu neizbutind sa apere nimic timp de 20 de minute. Dupa un sfert de ora, Drammen conducea cu 9-5, iar la pauza avantajul norvegienilor era de trei goluri: 17-14.  REVENIREA. La reluare, de la cabine a iesit parca o alta echipa a Resitei. Sarbul Butulija, mai putin inspiratin prima parte, a redevenit omul responsabil cu golul, fiind secondat cu brio de Irimescu si Rohozneanu, iar apararea a inceput sa puna mari probleme gazdelor. In minutul 48, tabela consemna egalitatea, 27-27, iar perspectiva triumfului incepea sa ne zambeasca. Ultimele zece minute au fost de infarct. Resitenii s-au aflat in permanentain avantaj de un gol sau chiar de doua (31-33, min. 56), insa gazdele au reusit sa revina de fiecare data. Cu un minut inainte de sfarsit, la scorul de 36-35 pentru Drammen, Aihan Omer a cerut time-out, dupa care imediat Rohozneanu a inscris golul egalarii. Norvegienii au avut sansa ultimului atac, insa Hagen nu a nimerit cadrul portii, cu doar cateva secunde inainte de final. Golurile echipei noastre au fost inscrise de Butulija (10), Pasici, Tucanu (7), Irimescu (5), Rohozneanu (4), Grozavescu (2) si Parvan.  BUCURIE. Sunetul sirenei i-a gasit pe resiteni imbratisati, acestia incingand apoi o "hora a bucuriei", sub privirile consternate ale gazdelor. Publicul amutise, zgomotul de fond fiind asigurat de micuta galerie venita din Banat, care nu a numarat mai mult de 20 de persoane, iar festivitatea de premiere a avut loc in fata unei sali aproape goale. "Este o seara extraordinara. Suntem foarte fericiti. Nu cred ca au fost prea multi cei care au crezut in ca putem castiga cupa. Am o echipa extraordinara, sunt niste superbaieti, care au jucat pana la sacrificiu" au fost primele cuvinte rostite dupa meci de antrenorul Aihan Omer.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.