Cum decurg lucrarile de asfaltare?
In continuare se lucreaza pe 15-16 strazi, iar licitatiile se desfasoara in graficul stabilit. Ma aliez cu toti primarii care spun ca Legea achizitiilor publice are o mare eroare, respectiv perioada de 90 de z
Cum decurg lucrarile de asfaltare?
In continuare se lucreaza pe 15-16 strazi, iar licitatiile se desfasoara in graficul stabilit. Ma aliez cu toti primarii care spun ca Legea achizitiilor publice are o mare eroare, respectiv perioada de 90 de zile - dureaza 67 de zile pana cand faci o licitatie -, dar asta-i situatia. Noile modificari legislative mi-au permis sa aloc o suma de bani pentru amenajari urbanistice, si abia astept sa inchei procedura de licitatie, dupa care trebuie sa mai astept vreo 30 de zile. Voi avea proiecte foarte frumoase, altceva decat fac in prezent firmele de salubrizare.
Va referiti la aspectul orasului?
Da, o sa fie locuri speciale - intersectii, locuri de joaca. Am scos la licitatie proiectarea, si vor veni firme specializate in domeniu.
Cand vom vedea prima investitie de acest fel?
Cam in doua luni si jumatate, pentru ca termenele ne omoara, pe toti cei care lucram in administratia publica, din cauza ca sunt foarte lungi.
Cate strazi veti reusi anul acesta sa reparati?
Foarte multe, in sensul ca 80% din suprafata rutiera a sectorului - si ma refer aici la strazi principale, alei dintre blocuri, trotuare - vor fi reabilitate anul acesta.
La capitolul garaje, cum stati cu demolarile?
Suntem destul de avansati cu negocierile pentru achizitionarea unor garaje supraetajate modulare, cu lift. Deci garajul e un cub, intri cu masina in lift, o lasi acolo, iar un robot o duce si pe orizontal, dar si pe vertical, acolo unde este liber.
Cate masini poate adaposti un asemenea garaj?
Fiind module, sunt de 3 categorii: pentru 36, 64 si inca una cu o capacitate mai mare, dar noi "vom merge" pe cea cu 64 de autoturisme. Este o idee mai noua a noastra, iar acum cautam forma de finantare.
Cat va fi taxa?
Intr-un asemenea garaj, costul unui loc de parcare va fi pe undeva pe la vreo 15.000 de euro, lucru care nu se poate face in Romania, si atunci ne gandim la perceperea unei chirii, la carei valoare ne gandim sa fie de circa 50 de euro/luna - undeva la 1,5 milioane de lei vechi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.