Atletismul romanesc este in plina fierbere. Nu mai departe de joi, Adunarea Generala va alege un nou presedinte. Si asta, dupa demisia lui Ilie Floroiu si interimatul asigurat timp de 22 de zile de George Boroi. Unul dintre candidatii cu cele mai mar
Atletismul romanesc este in plina fierbere. Nu mai departe de joi, Adunarea Generala va alege un nou presedinte. Si asta, dupa demisia lui Ilie Floroiu si interimatul asigurat timp de 22 de zile de George Boroi. Unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse la fotoliul de lider este acualul presedinte al CSM Craiova, Sorin Matei. Il recomanda nu numai rezulatele de nivel mondial ca fost sportiv (inca recordman national la saritura in inaltime cu 2,40 m), experienta manageriala la carma unuia dintre cele mai prestigioase structuri sportive autohtone, dar, mai ales, strategia coerenta pe care a prefigurat-o.
Ca fost performer, dar si din postura de sef al unui club "fierbinte", care ar fi principalele directii de actiune pentru redresarea atletismului neaos?
In viziunea mea, cred ca este necesara, intr-o strategie pe termen lung, aparitia antrenorilor federali la toate nivelurile, inclusiv la juniori. La care se adauga activitatea bine coordonata de cei mai buni specialisti de care dispunem in acest moment a unor antrenori regionali. Asta presupune o cunoastere aprofundata a tuturor problemelor, cat mai aproape de realitate, tehnicienii in speta urmand sa se ocupe de selectia la nivel de copii I, II, maxim III. In plus, ei sunt cei mai in masura sa stie care este situatia bazei materiale reale din zona, si mai ales, cum putem s-o valorificam la superlativ. Urmeaza ca in momentul in care am gasit copii valorosi sa depunem toate diligentele pe langa COSR si ANS ca acestia sa beneficieze de burse. Revenind, acesti antrenori trebuie sa fie prezenti la sedintele Consiliului Federal, fara drept de vot, dar cu rol consultativ. Trebuie reactivata Comisia Tehnica.
Sa intelegem ca va ganditi la o schimbare radicala?
Exact. Este vorba de metalitate: Cei de jos, adica sportivii si antrenorii din cluburi, trebuie sa simta ca federalii lucreaza pentru ei, adica le asigura toate conditiile obtinerii unor rezultate deosebite si nu viceversa. Nu ne alegem o mana de sefi care sa faca anumite favoruri, ci suntem pusi acolo ca sa servim performanta. In acest sens, din Comisia Tehnica nu trebuie sa faca parte angajatii FRA sau membrii Consiliului Federal. Avem nevoie de niste specialisti in adevaratul sens al cuvantului, iar eternele discutii privitoare la alcatuirea loturilor nationale, sau a delegatiilor la competitiile de anvergura ar fi astfel eliminate. In cazul in care voi fi ales, in acesti doi ani, placuta de presedinte va sta pe "masa" Consiliului, si doar daca restul considera ca merit aceasta onoare o vom monta din nou pe usa. Imi voi forma un consiliu consultiv format din toti medaliatii nostri europeni, mondiali si olimpici si antrenorii lor, iar in delegatiile la meeting-urile internationale vor fi intotdeauna macar doi membri ai acestei elite. De asta consider ca functia de director tehnic nu-si mai are rostul.
V-ati gandit si la o echipa?
FR Atletism incepe cu Iolanda Balas Soter, iar pentru ca sa nu se mai speculeze in legatura cu nominalizarea mea pentru postul de secretar general, m-am gandit la Ion Buliga. Care in afara performantelor de fost atlet a trecut prin toate etapele de formare a unui adevarat manager: de la instructor sportiv, la secretar federal. Revin, ma voi inconjura numai de cei care inteleg sa fie la dispozitia celor de jos: sportivii si antrenorii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.