10 aprilie
Romania, pentru uzul bulgarilor Cotidianul bulgar "Sega" descopera o Romanie la fel de europeana ca si Bulgaria. De fapt, Calafatul, unde reporterul bulgar ajunge cu feribotul - pret de 20 de minute si sase leva dus, 13
10 aprilie
Romania, pentru uzul bulgarilor Cotidianul bulgar "Sega" descopera o Romanie la fel de europeana ca si Bulgaria. De fapt, Calafatul, unde reporterul bulgar ajunge cu feribotul - pret de 20 de minute si sase leva dus, 13 lei intors. Politistii romani nu-i cer pasaportul, ba ii ureaza sejur placut - "intr-o bulgara cu puternic accent valah". Jurnalistul bulgar este impresionat intai de drumurile "relativ bune", dar mai ales "incredibil de largi". In rest, functionari bancari amabili, dar o intreaga birocratie necesara pentru schimbarea a numai 10 euro. In piata, vede nimicuri alimentare aduse din Bulgaria si isi aminteste de Daciile trecute peste Dunare, la Vidin. Pitorescul vine de la "domnul Popescu", medic veterinar dornic sa prezinte actualitatea romaneasca - in ceva rusa, franceza si bulgara. Iar berea Ursus, "baubila", este inchinata cu "un toast local tipic": "Hai noroc si bucurie, toti tiganii in puscarie!". 17 aprilie Acuzati pentru furt de materiale electrice Garda Civila din Jerez de los Caballeros a retinut cinci cetateni romani, presupusi autori ai unor furturi de material electric, informeaza publicatia spaniola. Intre delictele care li se imputa se numara si jaful din dimineata de 13 aprilie, in urma caruia au disparut mai multe bobine de cupru si diferite chei metalice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.