Se asteapta ca astazi presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, sa isi anunte echipa care il va ajuta sa gestioneze treburile Cotroceniului timp de o luna. Desi se vehicula numele lui Andrei Alexandru pentru functia de purtator de cuvant al Administr
Se asteapta ca astazi presedintele interimar, Nicolae Vacaroiu, sa isi anunte echipa care il va ajuta sa gestioneze treburile Cotroceniului timp de o luna. Desi se vehicula numele lui Andrei Alexandru pentru functia de purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, presedintele interimar i-a oferit functia jurnalistului Radu Tudor.  Contactat telefonic, Radu Tudor a confirmat ca in cursul zilei de sambata Nicolae Vacaroiu i-a oferit acest post, dar l-a refuzat. "Vreau sa imi pastrez libertatea de a-i putea critica pe toti presedintii Romaniei, indiferent cum se numesc ei. Iubesc prea mult meseria de jurnalist pentru a face altfel", ne-a declarat Tudor, care nu doreste sa renunte nici la proiectele jurnalistice pe care le are. Refuzul lui Radu Tudor l-a pus pe Vacaroiuin situatia de a cauta un alt candidat.  ECHIPA. Cat priveste restul echipei, pentru ca functiile de consilieri prezidentiali sunt teoretic ocupate, oamenii lui Basescu fiind in concediu, Vacaroiu a decis sa detaseze o echipa de sase-sapte persoane de la Senat, spun surse parlamentare. Aceasta solutie rezolva si o problema financiara, persoanele alese urmand practic sa exercite o functie de consilier prezidential, platite insa din bugetul Senatului. Presedintele interimar a decis, totodata, ca pentru postul de consilier pe probleme juridice sa oferteze o persoana din afara Senatului, dar si a PSD, pentru a nu da impresia ca vrea sa politizeze aceste functii. Vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila, ne-a declarat ca a avut o discutie cu Nicolae Vacaroiu in urma careia au decis ca, avand in vedere durata scurta a mandatului, de 30 de zile, atributiile care revin functiei de consilier prezidential sa se dea cu delegatie unor persoane din staff-ul Senatului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.