Insa viata sa a fost oare ca un desen animat? Foarte putina lume stie cu exactitate. Nina a venit in Hong Kong in 1950, pentru a se casatori cu prietenul ei din copilarie, Teddy, si, de atunci, toata lumea a parut amuzata de papusa care dorea sa faca
Insa viata sa a fost oare ca un desen animat? Foarte putina lume stie cu exactitate. Nina a venit in Hong Kong in 1950, pentru a se casatori cu prietenul ei din copilarie, Teddy, si, de atunci, toata lumea a parut amuzata de papusa care dorea sa faca afaceri. Este dificil sa iei in serios o femeie de 60 de ani care are codite si rochite rosii de vinilin si a creat o serie de benzi desenate in care este eroina principala. Nina ar fi putut trece doar ca o vaduva excentrica, daca nu ar fi condus un imperiu de peste patru miliarde dolari, si nu ar fi fost cea mai bogata femeie din Asia.
Nina Kung Yu-sum s-a nascut in Shanghai in 1937. Teddy Wang era prietenul ei dintotdeauna, si, la 18 ani, cei doi s-au casatorit si au plecat la Hong Kong. Se spune ca mama lui Teddy nu a placut-o niciodata pe Nina, pentru ca era incapatanata si nu stia sa gateasca. La Hong Kong, familia Wang a pus bazele unei afaceri imobiliare, Chinachem Group, care, in timp, a ajuns una dintre cele mai mari companii private din Hong Kong.
Nina Wang a ajuns in atentia publicului in 1990, cand sotul ei a fost rapit a doua oara. Prima data, Teddy a fost rapit in 1983; a fost atunci eliberat dupa opt zile, dupa ce sotia sa a platit o recompensa de 11 milioane de dolari. (Se spune ca atunci Teddy Wang, cunoscut ca un om de afaceri perfectionist si foarte zgarcit, i-a reprosat sotiei sale ca a platit prea mult si prea repede pentru eliberarea sa).
Insa, dupa ce Wang a fost rapit din nou, in 1990, ceea ce a urmat parea desprins dintr-un roman de James Clavell. Desi Nina a platit mai mult de jumatate din suma de 60 de milioane de dolari ceruta de rapitori, Teddy Wang nu a mai fost vazut niciodata.
In lipsa sotului ei, Nina a preluat fraiele puterii, si a extins interesele companiei in biotehnologie, cinematografie, sateliti TV etc. In tot acest timp, ea a sustinut ca sotul ei este in viata. Dupa cativa ani, tatal lui Teddy, Wang Din-shin, a cerut autoritatilor ca fiul sau sa fie declarat oficial mort, astfel incat sa se poata stabili cine este proprietarul imperiului Wang.
In urmatorii ani, 21 de oameni au fost incarcerati in Hong Kong si Taiwan, fiind acuzati de rapirea din 1990 a omului de afaceri. In 1998, unul dintre acestia a recunoscut public ca la scurta vreme de cand fusese rapit, Wang a fost aruncat in marea Chinei de Sud, unde probabil s-a inecat. Desi trupul acestuia nu a fost niciodata gasit, un tribunal din Hong Kong l-a declarat mort in 1999. De atunci s-a declansat un indelung proces intre tatal lui Teddy si vaduva acestuia, care, in final, a fost castigat de Nina.
Afacerile sale se intind in SUA, Canada, Australia si Marea Britanie, si a facut donatii de milioane de dolari unor Unviersitati sau centre de studiu.
Si investitiile sale erau excentrice. A pierdut zece milioane de dolari intr-o afacere cu masini, si inca o suma similara printr-o afacere paguboasa din Beijing.
Poate cel mai ciudat proiect al sau a fost cel in care in cadrul caruia dorea sa construiasca cel mai inalt turn, in memoria sotului ei, care sa se numeasca Nina Tower. Intrebata cum plateste pentru turnul de 108 etaje, care ar fi costat 1,3 miliarde de dolari, ea a raspuns simplu "cash". Proiectul nu a fost aprobat, insa Nina a promis ca va face totusi o cladire mai mica, in acelasi scop. Acum, se pare ca singurul beneficiar al testamentului este ghicitorul sau personal, ceea ce a declansat valuri de indignare printre rudele sale, care sunt decise sa conteste testamentul la tribunal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.