Noile norme de aplicare a legii petrolului vor permite companiilor care au primit in concesiune zacaminte petroliere sa inceapa lucrarile de explorare mult mai repede decat pana acum, a declarat directorul general adjunct al Agentiei pentru Resurse M
Noile norme de aplicare a legii petrolului vor permite companiilor care au primit in concesiune zacaminte petroliere sa inceapa lucrarile de explorare mult mai repede decat pana acum, a declarat directorul general adjunct al Agentiei pentru Resurse Minerale, Octavian Cojocaru. "Pana acum, cand o firma lua in concesiune un perimetru petrolier, activitatea de exploatare era deseori intarziata de neintelegeri legate de dreptul de proprietate si depindea de decizia autoritatilor locale.
Noile norme de aplicare a legii petrolului permit urgentarea acestor proceduri, astfel incat lucrarile sa poata incepe inca de a doua zi dupa ce compania a primit dreptul de concesiune", a explicat directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Octavian Cojocaru. Acesta a precizat ca nu cunoaste care sunt dificultatile cu care firmele romanesti s-ar putea confrunta in activitatea de explorare a campurilor petroliere din alte state. "Este pentru prima data cand ANRM primeste atributii care vizeaza activitatile de peste hotare ale companiilor romanesti. Asteptam sa primim puncte de vedere de la companii in privinta greutatilor pe care le intalnesc in afara tarii, apoi vom stabili care sunt prioritatile in acest sens", a mai spus Cojocaru.
In ceea ce priveste perimetrele cu zacaminte marginale pe care ANRM le va scoate la licitatie la sfarsitul lunii aprilie, Cojocaru a precizat ca cele mai multe dintre ele se afla in sudul tarii. "Perimetrele sunt amplasate in toata tara, insa cele mai multe, adica opt, sunt in Muntenia.
Alte sase perimetre sunt situate in Moldova, cinci in zona Timisoara - Arad, iar patru sunt in Transilvania", a adaugat directorul general adjunct al ANRM. Guvernul a modificat normele de aplicare a legii petrolului. Potrivit acestor modificari, ANRM trebuie sa comunice Comisiei Europene dificultatile intampinate de firmele romanesti in contractarea sau executarea de operatiuni petroliere in alte state. (NewsIn)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.