Scoaterea previzibila a PD din Guvern nu a determinat partidele sa-si asume neajunsurile guvernarii alaturi de Tariceanu si PNL. Astfel se contureaza ca foarte probabila varianta unui Guvern in care liberalii sa detina aproape toate portofoliile.

Scoaterea previzibila a PD din Guvern nu a determinat partidele sa-si asume neajunsurile guvernarii alaturi de Tariceanu si PNL. Astfel se contureaza ca foarte probabila varianta unui Guvern in care liberalii sa detina aproape toate portofoliile.

Sustinere discreta pentru Tariceanu

"PSD nu intra la guvernare alaturi de un partid care a facut parte din Alianta, fie el PD sau PNL", a declarat senatorul Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al social-democratilor. In schimb, premierului Tariceanu i s-a cerut din nou sa vina cu un guvern restructurat, dar fara sa i se puna conditii privind componenta politica a noului Executiv. Diaconescu sustine ca nici macar nu a existat vreo propunere formala din partea primului-ministru ca PSD sa alcatuiasca o coalitie impreuna cu liberalii. "Cu atat mai bine!", a spus senatorul social-democrat. Afirmatiile sale nu ar trebui sa-l nelinisteasca pe Tariceanu, deoarece PSD nu pare dispus sa accentueze criza politica printr-un vot negativ la restructurarea Guvernului sau printr-o motiune de cenzura generata de vulnerabilitatea unui guvern minoritar. "Este necesar ca acest guvern sa fie profesionist si cu o structura eficienta", a conditionat Diaconescu. Conservatorii se tin si ei departe de putere, desi Tariceanu le-ar fi oferit posibilitatea sa se intoarca in Guvernul din care au plecat exasperati de duelurile constante cu democratii. Voiculescu sustine insa ca nu este interesat de oferta. Si conservatorii agreeaza ideea unei formule PNL-UDMR. "Noi am propus un guvern monocolor PNL, avand in vedere nevoia de responsabilitate. Romania trebuie sa stie cine are responsabilitatea si meritul pentru o anumita stare de lucruri", a declarat presedintele PC, Dan Voiculescu. Cel de-al treilea partid al opozitiei, PRM, este framantat de alte chestiuni, si anume de suspendarea lui Basescu. Vicepresedintele executiv Lucian Bolcas se teme ca procesul restructurarii ar putea sa stopeze suspendarea lui Basescu. Bolcas a spus ca un vot negativ al Parlamentului la restructurare si o motiune de cenzura i-ar da dreptul presedintelui sa dizolve Parlamentul inainte ca acesta sa-l suspende din functie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin