Cea mai periculoasa sosea din lume este fara indoiala cea denumita North Yungas, are 70 de kilometri si leaga La Paz de Coroico.
Fara sa mai punem la socoteala serpetinele si abisul in care plonjeaza orice sofer care nu este atent chiar si pent
Cea mai periculoasa sosea din lume este fara indoiala cea denumita North Yungas, are 70 de kilometri si leaga La Paz de Coroico.
Fara sa mai punem la socoteala serpetinele si abisul in care plonjeaza orice sofer care nu este atent chiar si pentru o secunda, autoritatile inregistreaza, din nefericire, accidente fatale in fiecare luna. In fiecare an, in aceasta zona mor intre o suta si doua sute de oameni. Marturii ale tragediilor pot fi vazute pe intregul traseu: camioane distruse, masini pe fundul prapastiei sau cruci.
In 1995, aceasta ruta a fost oficial de numita ca "cea mai periculoasa sosea din lume".
Din cauza ca este singurul drum din zona, autobuzele si camioanele sunt nevoite sa infrunte moartea in fiecare zi. Si, ca si cum nu ar fi suficient, ceata si ploaia insoteste deseori calatorii, iar depasirile devin un pariu cu moartea.
Exista totusi si intreprinzatori care profita de aceste conditii extreme: exista companii care ofera trasee ciclistilor care doresc sa sfideze moartea.
O plimbare pe poteca Pe locul al doilea se situeaza singura sosea siberiana care duce la Yakutsk, si unde, deseori, masinile raman blocate pe distante de peste o suta de kilometri. Exista martori care sustin ca au vazut chiar femei nascand pe drum, pe cand asteptau sa inainteze. Ploile produc in aceasta zona adevarate dezastre, pentru ca noroiul care se formeaza "inghite" atat masini cat si tractoare sau camioane. In aceste situatii, orasul siberian nu poate fi aprovizionat decat pe calea aerului.
Numarul accidentelor pe aceasta sosea este neobsinuit de mare (desi aceasta are doar 30 de kilometri), iar localnicii au o explicatie cel putin bizara: batranii din zona spun ca sub sosea ar exista punga de gaze naturale care ii face pe soferi sa adoarma la volan. Aceasta legenda lugubra este sustinuta de numarul accidentelor, precum si de povestile supravietuitorilor tragediilor, care nu-si amintesc absolut nimic despre accidente si nici despre ceea ce s-a intamplat cu minute inainte de producerea lor.
Un alt traseu fascinant este tunelul Guoliang din China, sapat in piatra de satenii care aveau nevoie de o legatura cu lumea exterioara. In cinci ani, satenii au reusit sa sape un tunel lung de 1200 de metri, unii dintre ei pierzandu-si chiar viata pentru acest proiect.
Pentru cei care, de teama sa nu pateasca ceva, aleg sa mearga pe jos, cu certitudine nu este bine sa aleaga traseul montan din Xian, China, care totusi este vizitat de sute de turisti, amatori de senzatii tari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.