Vanzarile din Romania ale producatorului american de aplicatii software de proiectare Autodesk vor creste cu 40-60% in acest an, datorita implicarii companiei intr-un numeros numar de proiecte din domeniul constructiilor, infrastructurii si a investi

Vanzarile din Romania ale producatorului american de aplicatii software de proiectare Autodesk vor creste cu 40-60% in acest an, datorita implicarii companiei intr-un numeros numar de proiecte din domeniul constructiilor, infrastructurii si a investitiilor planificate in industrie, mai ales in sectorul auto, anunta Mediafax.
"La acestea se adauga investitiile Autodesk si ale partenerilor nostri in extinderea retelei de distributie si suport tehnic. S-au investit si se vor aloca in continuare fonduri in aceasta directie", a declarat directorul de vanzari pentru Cehia, Slovacia si Europa de Sud-Est al Autodesk, David Palas.
El a amintit ca o evolutie similara a fost consemnata si in Slovacia, Cehia si, partial, in Ungaria, dupa aderarea acestor state la Uniunea Europeana in 2004, cand vanzarile au crescut foarte mult.
Palas nu a specificat nivelul vanzarilor Autodesk pe piata romaneasca in 2006, aratand insa ca vanzarile de produse de proiectare asistata de calculator au crescut cu aproximativ 140% comparativ cu 2005. Reprezentantul Autodesk a mai aratat ca, in cazul solutiilor de proiectare in domeniul industrial, cresterea a fost si mai ridicata decat media consemnata pe intreaga gama de produse in 2006.
"Piata romaneasca este una foarte dinamica. Aderarea la Uniunea Europeana si cresterea economiei nationale au impulsionat semnificativ vanzarile Autodesk", a afirmat Palas.

Cea mai mare parte a veniturilor, realizata din distributia de produse

Potrivit unor declaratii ale reprezentantilor A&C International din septembrie 2006, cea mai mare parte a veniturilor companiei provine din distributia de produse Autodesk. Pentru anul 2006, afacerile A&C International au fost estimate la 4,5 milioane de euro. Potrivit oficialului Autodesk compania exclude, in prezent, posibilitatea infiintarii unui centru de cercetare-dezvoltare in Romania. "Daca se va contura o astfel de oportunitate, noi suntem pregatiti sa actionam, asa cum s-a intamplat in Cehia in urma cu trei ani, cand Autodesk a achizitionat o solutie dezvoltata de o companie locala. In prezent, solutia a fost integrata in familia de produse Revit a companiei", a spus Palas.
Produsele Autodesk sunt distribuite in Romania exclusiv prin A&C International, infiintata in anul 1990. La randul sau, A&C International a incheiat parteneriate cu mai multe firme pentru distributia solutiilor Autodesk la nivel national.
Autodesk si-a inceput activitatea in anul 1982 si este unul dintre cei mai importanti producatori internationali de aplicatii software in domeniul proiectarii asistate de calculator. In anul fiscal 2006, incheiat la 31 ianuarie 2007, compania a raportat venituri de 1,84 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.