Obligatiunile BCR au primit avizul Comisiei de Inscriere la Cota Bursei de Valori Bucuresti, decizia urmand a fi validata la sfarsitul saptamanii de Consiliul Bursei, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al BVB, Stere Farmache.
Aces

Obligatiunile BCR au primit avizul Comisiei de Inscriere la Cota Bursei de Valori Bucuresti, decizia urmand a fi validata la sfarsitul saptamanii de Consiliul Bursei, a declarat, pentru Mediafax, directorul general al BVB, Stere Farmache.
Acesta a mentionat ca, dupa validarea deciziei de listare de catre Consiliul Bursei, va fi stabilita data intrarii la tranzactionare a obligatiunilor BCR, in urma unor discutii cu emitentul. Bursa a primit la inceputul acestui an documentatia privind tranzactionarea obligatiunilor bancii. BCR are in vedere lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 400-500 milioane de lei, titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe.
In luna noiembrie a anului trecut, BCR a derulat o oferta publica pentru vanzarea de obligatiuni, titlurile avand o maturitate de trei ani si o dobanda anuala de 7,25%. Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, dar BCR a avut posibilitatea sa suplimenteze emisiunea la 575 milioane de lei. Banca a decis sa accepte toate subscrerile in cadrul emisiunii, respectiv 242 milioane lei, doua treimi din plasamente fiind realizate de investitori straini.

Actionarii BCR vor sa grabeasca listarea bancii

Actionarii Bancii Comerciale Romane vor sa grabeasca procesul de listare a titlurilor bancii la cota BVB. Conform presedintelui executiv al bancii, Nicolae Danila, mai multe detalii legate de listare vor fi cunoscute in cursul acestui an. "Cred ca actionarii vor cauta sa listeze BCR intr-o perioada cat mai scurta. Anul acesta vom avea mai multe detalii", a spus Danila. Totodata, acesta a mentionat ca orice pachet listat va fi semnificativ pentru piata de capital romaneasca. "In momentul de fata trebuie sa avem curaj sa listam cat mai mult la piata de capital", a spus Danila, intr-o conferinta de presa.
Conform contractului de privatizare a celei mai mari banci din Romania, grupul austriac Erste trebuie sa listeze BCR in urmatorii trei ani de la preluare, adica pana in 2009. Obligatia ramane in vigoare atat timp cat Societatile de Investitii Financiare detin impreuna minimum 20% din capitalul bancii.
De asemenea, Erste Bank a inceput, la finele anului tercut, discutiile preliminare cu reprezentantii Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si ai BVB, privind listarea bancii austriece la Bucuresti, avand intentia ferma sa finalizeze operatiunea pana la finele anului 2007.
BCR a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 756,3 milioane lei, cu 16,4% mai mare decat cel din anul anterior, pe fondul majorarii veniturilor din dobanzi ca urmare a cresterii creditarii. BCR face parte din grupul financiar austriac Erste Bank, si avea, la finalul anului 2006, active de 45 miliarde lei si o cota de piata de 26,2%, fiind cea mai mare banca din Romania, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.