La doi ani dupa inceperea verificarilor, procurorii anticoruptie l-au pus oficial sub acuzare pe directorul Departamentului de productie editoriala si strategie al Societatii Romane de Radiodifuziune, Doru Ionescu, intr-un dosar privind achizitiile p
La doi ani dupa inceperea verificarilor, procurorii anticoruptie l-au pus oficial sub acuzare pe directorul Departamentului de productie editoriala si strategie al Societatii Romane de Radiodifuziune, Doru Ionescu, intr-un dosar privind achizitiile publice facute de societate.
Contactat telefonic, purtatorul de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, Livia Saplacan, a refuzat sa ne spuna care sunt acuzatiile care i-au fost aduse. "Nu putem da niciun fel de informatii in legatura cu acest dosar pentru ca am periclita desfasurarea anchetei. Ne pare rau, dar asa au cerut procurorii care instrumenteaza cazul", a incheiat Saplacan. Nici avocata directorului general adjunct n-a vrut sa comenteze, declarand, pentru Mediafax, ca nu a vazut dosarul, ci doar clientul sau a fost instiintat asupra acuzatiilor care i se aduc pentru a-si pregati apararea.
Tot vineri, la DNA, s-a prezentat si fostul director de la Radio Romania Actualitati, Viorel Popescu, care, potrivit propriilor declaratii, a fost citat in calitate de martor.
Cercetarile au fost demarate, in 2005, de procurorul Carmelus Paduraru din cadrul Sectiei a II-a a Parchetului National Anticoruptie, condusa pe-atunci de Alexandru Chiciu. In aceeasi perioada, fostul presedintele al SRR, Dragos Seuleanu, declara ca a cerut Parchetului National Anticoruptie (devenit directie - n.r.) sa cerceteze conditiile in care a fost organizata licitatia pentru achizitionarea si implementarea sistemului informatic integrat al acestei institutii in perioada 2000 - 2005, precum si cu anumite cheltuieli privind deplasari in strainatate.
Spre sfarsitul lunii septembrie 2005, procurorii anticoruptie au descins la SRR si au ridicat o serie de documente privitoare la contractul pentru sistemul informatizat al Radioului public, contract in valoare totala de 11 milioane de euro, pentru care societatea platea, pe-atunci, 8 miliarde de lei pe luna. Potrivit unor surse judiciare, banii au fost obtinuti printr-un imprumut garantat cu fondurile de la Electrica, provenite din abonamente, si cu fondul de salarii al angajatilor Radioului. Pe de alta parte, reprezentantul de atunci al salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, Razvan Dumitrescu, le-a solicitat membrilor Comisiei de ancheta asupra activitatii SRR sa verifice motivatia declararii ca secreta a sedintei de Consiliu de Administratie (CA) in care a fost discutat contractul de retehnologizare IT a institutiei.
Dumitrescu isi exprima nedumerirea in legatura cu decizia presedintelui SRR, Dragos Seuleanu, de a califica aceasta sedinta ca secreta, mentionand ca, personal, s-a abtinut de la vot.
El mai spunea ca nu a votat impotriva incheierii contractului pentru ca nu a vrut sa se inteleaga ca se opune retehnologizarii IT a SRR. La solicitarea membrilor comisiei de a preciza numele firmei el a spus ca, din cate isi aminteste, ar fi SC Forte SA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.