Prin proiectul Statutului Personalului Didactic, ministrul educatiei, Mihail Hardau, propune spre legiferare o serie de prerogative anticonstitutionale, printre care aceea ca institutia guvernamentala, prin semnatura demnitarului, sa poata demite re
Prin proiectul Statutului Personalului Didactic, ministrul educatiei, Mihail Hardau, propune spre legiferare o serie de prerogative anticonstitutionale, printre care aceea ca institutia guvernamentala, prin semnatura demnitarului, sa poata demite rectorii de la institutiile de invatamant superior particulare.

Ceea ce au elaborat consilierii de la Educatie in frunte cu ministrul Mihail Hardau, prin reglementarile actualului proiect privind viitorul Statut al Personalului Didactic, incalca flagrant prerogativele Constitutiei Romaniei. Astfel, la articolul 86, alin. 3, citim negru pe alb: „In cazul constatarii unor abateri grave de la prevederile legale in vigoare, ministrul educatiei si cercetarii poate retrage calitatea de ordonator de credite a rectorului unei institutii de invatamant superior de stat sau poate suspenda din functie pe rectorul unei institutii de invatamant superior particulare, acreditate“. Cu alte cuvinte, se poate constata ca ceea ce doreste sa legifereze ministrul Hardau ar crea o situatie de felul urmator: un cetatean roman isi face o firma, pe banii lui, si pentru ca nu a fost cuminte, premierul tarii il suspenda din functia de patron si numeste pe altul. Situatia devine si mai ilara. In acelasi articol de lege si la acelasi aliniat se dau urmatoarele precizari: „Suspendarea, temeinic justificata in scris, se aduce la cunostinta senatului universitar, care are obligatia de a valida sau de a invalida aceasta decizie in termen de 30 de zile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.