In cadrul intrunirii Comitetului Executiv al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, s-a constatat reactivarea unor incercari de destabilizare a sistemului cameral din Romania si a mediului de afaceri. "Initierea discutiilor pe margi
In cadrul intrunirii Comitetului Executiv al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, s-a constatat reactivarea unor incercari de destabilizare a sistemului cameral din Romania si a mediului de afaceri. "Initierea discutiilor pe marginea proiectului de statut propus de CCIR a readus, din pacate, in prim-plan aceleasi teme care genereaza de mai multi ani dispute in randul Camerelor de Comert si care au ca efect destabilizarea sistemului cameral, diminuarea increderii mediului de afaceri in Camerele de Comert si, inevitabil, distrugerea imaginii acestora", se arata intr-un comunicat al institutiei. Astfel, Comitetul nu poate fi de acord cu denigrarea si contestarea rolului asociatiilor profesionale si patronale, a Camerelor de Comert Bilaterale, a contributiei acestora la cresterea reprezentativitatii Camerelor de Comert din Romania. "Aceasta atitudine este nu doar contraproductiva fata de sistemul cameral, ci deturneaza atentia de la problemele reale cu care se confrunta mediul de afaceri romanesc: solutionarea unor disfunctionalitati legislative, sprijinirea eforturilor oamenilor de afaceri de adaptare la cerintele ce decurg din statutul Romaniei de stat membru al Uniunii Europene, incurajarea autentica a capitalului romanesc etc.", se mai arata in materialul CCIB. In acest context, Comitetul Executiv al CCI Bucuresti a decis afirmarea publica a neangajarii CCI Bucuresti in aceasta falsa lupta fata de proiectul de statut al CCIR, considerand ca mediul de afaceri din Romania are nevoie mai mult ca oricand de stabilitate si unitate, data fiind prioritatea absoluta pe care trebuie sa o aiba actiunile si eforturile de pregatire a firmelor pentru a face fata concurentei Pietei Unice.
Pregatirea postaderare a firmelor bucurestene constituie, de altfel, principala preocupare a Camerei Bucurestene, care a elaborat, inca de la sfarsitul anului 2006, o strategie in acest sens.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.