Cu aproape un secol in urma, sub impulsul catorva artisti revoltati, intre care romanul Tristan Tzara, se nastea pe coltul unei mese de restaurant miscarea DADA, cu scopul de a impune noi modalitati de expresie in aproape toate formele de arta. Spiri

Cu aproape un secol in urma, sub impulsul catorva artisti revoltati, intre care romanul Tristan Tzara, se nastea pe coltul unei mese de restaurant miscarea DADA, cu scopul de a impune noi modalitati de expresie in aproape toate formele de arta. Spiritul contestatar al miscarii, recunoscut, apoi, mai ales in perioade de epuizare politica si economica, s-a pastrat, patrunzand azi si in spatiul gastronomiei.

Restaurantul dina€¦ garderoba

In 1916, DADA voia sa placa prin ceea ce nu placea bunului simt; ""dadaistii"" contemporani incearca acum o sinteza intre modernitatea devenita, intre timp, clasica si clasicul aflat din ce in ce mai mult la moda. Asa s-au nascut, in Franta, restaurantul ""DADA 20"", care serveste pranzul direct la serviciu sau la noi ""Colectia de moda DADA"", ca manifest al fericirii perfecte.

Intr-o asemenea ""garderoba"" de haine si accesorii vestimentare am luat si eu masa, recent, lasand la intrare toate complexele. Trebuie sa spun ca restaurantul bucurestean DADA nu mi-a dezmintit asteptarile. Interiorul, desenat profesionist, mi-a creat sentimentul ca ma aflu intr-o cutie de sticla in care toate gesturile trebuie facute cu grija.

Meniu dada


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.