Pretul unciei de aur a avut saptamana trecuta o evolutie ascendenta, la aceasta contribuind in mai mica masura paritatea dolarului fata de celelalte monede importante. Rolul decisiv l-a avut, asa cum se anticipa in urma cu doua saptamani, evolutia pr
Pretul unciei de aur a avut saptamana trecuta o evolutie ascendenta, la aceasta contribuind in mai mica masura paritatea dolarului fata de celelalte monede importante. Rolul decisiv l-a avut, asa cum se anticipa in urma cu doua saptamani, evolutia pretului la titei. Depasirea pragului de 60 dolari/baril a avut ca efect imediat o crestere a unciei, vinerea trecuta, pe London Bullion Market, la maximul ultimelor sapte luni, de 664,50 dolari. La randul ei, uncia de argint a atins la Londra maximul ultimelor doua luni, 13,93 dolari, in timp ce platina a urcat la 1.203 dolari/uncie, cel mai ridicat nivel incepand cu 22 noiembrie. In opinia analistilor, pretul unciei de aur este tot mai legat de cel al materiilor prime energetice, cele care au efecte deosebit de importante asupra inflatiei la nivel global. La aceasta contribuie si intensificarea tensiunii dintre SUA si Iran. La majorarea pretului unciei de aur a contribuit si evolutia depreciativa a yenului japonez, multi investitori din Arhipelag decizand sa caute un refugiu. Pe Comex, divizia de metale pretioase a New York Mercantile Exchange, pretul futures al unciei de aur cu scadenta aprilie a urcat vineri seara la un maxim de 672,30 dolari, mai sus cu 11% comparativ cu inceputul anului.
Pe termen mai lung se anticipeaza stabilizarea preturilor la valori de peste 670 dolari, fata de 600 dolari la finele anului trecut.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.