Sedinta de vineri a Bursei londoneze a adus indicele FTSE 100, care include actiunile celor mai mari companii cotate la Bursa, la un nou nivel record, pe fondul cotatiei ridicate a titlurilor din sectorul bancar, transmite Mediafax. Indicele FTSE 100
Sedinta de vineri a Bursei londoneze a adus indicele FTSE 100, care include actiunile celor mai mari companii cotate la Bursa, la un nou nivel record, pe fondul cotatiei ridicate a titlurilor din sectorul bancar, transmite Mediafax. Indicele FTSE 100 a incheiat ziua in crestere cu 0,57%, la 6.382,8 puncte, cel mai ridicat nivel atins dupa decembrie 2000. De la inceputul anului, valoarea indicelui a urcat cu 2,6%. Titlurile bancilor au avut o contributie de 25% la avansul general al pietei. Actiunile Standard Chartered si Northern Rock au crescut cu 2,2%, respectiv 2,1% in sedinta de vineri.
Actiunile Man Group, cel mai mare fond de hedging la nivel mondial inscris la Bursa, au crescut cu 3,6%, iar titlurile firmei de management de investitii Amvescap au urcat cu 3%. La evolutia pozitiva a pietei au contribuit si zvonurile referitoare la noi achizitii. Reprezentantii celor doua companii nu au fost disponibili pentru comentarii. Traderii au declarat ca multi investitori asteapta reuniunea de doua zile a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din G7, care a inceput vineri, pentru noi informatii care ar putea influenta pietele. Alte companii ale caror actiuni au fost cotate in crestere sunt GlaxoSmithKline, cu 2%, dupa ce firma WestLB a imbunatatit ratingul actiunilor acesteia de la "mentine" la "cumpara", si Rolls-Royce, intrucat mai multe banci au majorat pretul-tinta al titlurilor producatorului auto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.