Compania bursiera Nasdaq a renuntat la majorarea ofertei ostile de preluare a operatorului bursier european London Stock Exchange si a prelungit pana la 10 februarie termenul limita al ofertei ostile de preluare a bursei londoneze, London Stock Excha
Compania bursiera Nasdaq a renuntat la majorarea ofertei ostile de preluare a operatorului bursier european London Stock Exchange si a prelungit pana la 10 februarie termenul limita al ofertei ostile de preluare a bursei londoneze, London Stock Exchange, transmite Mediafax.
Nasdaq detine aproape 30% din actiunile LSE si ofera 1.243 pence/actiune pentru restul pachetului de actiuni, evaluand operatorul bursier la 2,7 miliarde lire sterline (5,3 miliarde dolari).
Compania a renuntat la optiunea de a conveni avansarea unei oferte imbunatatite, cu reprezentantii LSE, intrucat nu ar fi fost timp suficient pentru discutii, precum si pentru obtinerea unei recomandari din partea conducerii companiei britanice, pana la 27 ianuarie, termenul limita anterior.
O oferta imbunatatita ar fi trebuit sa fie acceptata de LSE, sa vina ca raspuns la aparitia unei propuneri superioare din partea altei companii, avand in vedere ca Nasdaq a anuntat anterior ca oferta sa este finala. Potrivit legislatiei britanice, daca oferta Nasdaq nu va fi acceptata pana la termenul limita, aceasta va esua.
Pana in prezent, numai 0,62% din actionarii LSE au acceptat propunerea, conform unui comunicat al companiei citat de Mediafax. "Nivelul extrem de scazut de acceptare a propunerii Nasdaq reflecta opinia conducerii LSE, conform careia oferta de preluare subevalueaza valoarea companiei si nu reflecta pozitia strategica a acesteia, performantele financiare deosebite si perspectivele excelente", se arata intr-un comunicat al LSE.
Nasdaq a criticat LSE in ultima perioada pentru refuzul de a negocia un posibil acord de preluare.
LSE a respins criticile la inceputul acestei saptamani si a spus ca Nasdaq nu a cautat o discutie constructiva cu operatorul bursier european.
Discutiile in vederea unor fuziuni intre companiile bursiere s-au intensificat, sub presiunea clientilor care doresc servicii internationale si tarife reduse. Si competitia devine mai intensa, deoarece un grup de banci de investitii planuieste sa creeze o platforma pan-europeana de tranzactionare anul acesta.
LSE a reprezentat multa vreme o tinta de preluare, partial deoarece are o capitalizare de piata mica, prin comparatie cu concurentii ei. Pretul actiunilor LSE a consemnat o crestere importanta in ultimii doi ani, dupa ce a primit si a respins mai multe oferte de preluare.
Vineri, cotatia actiunilor LSE a urcat la valoarea de 1.295 pence, peste pretul de 1.243 pence oferit de Nasdaq.
Omul de afaceri american Samuel Heyman a anuntat, vineri, ca si-a majorat participatia detinuta la LSE la 10,44%, prin intermediul companiilor de investitii Heyman Investment Associates si Vesper Holdings. Directorul general Nasdaq, Bob Greifeld, a spus ca este optimist cu privire la succesul preluarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.