Una dintre distractiile preferate ale ultimelor trei generatii de craioveni nu corespunde noilor standarde impuse de UE. Europenii sunt de parere ca gradina zoologica din Parcul Romanescu isi streseaza chiriasii, asa ca edilii Craiovei sunt obligati

Una dintre distractiile preferate ale ultimelor trei generatii de craioveni nu corespunde noilor standarde impuse de UE. Europenii sunt de parere ca gradina zoologica din Parcul Romanescu isi streseaza chiriasii, asa ca edilii Craiovei sunt obligati sa o desfiinteze.

La numai doua luni dupa ce anunta ca va incerca sa extinda actualul amplasament al Gradinii Zoologice si sa achizitioneze alte cateva animale salbatice, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a primit vestea proasta: ""Cei de la Agentia de Mediu mi-au spus ca animalele din Parcul Romanescu sunt foarte stresate. Au prea putin spatiu si e prea mare galagia!"". Pe langa grija pentru jivinele stresate, primarul are el insusi un motiv de stres: ""O data cu normele UE, vin si niste amenzi pecuniare importante. Mi-e teama ca o sa fiu amendat de o sa ma usture fundul tot anul. Cei de la agentia de mediu pot sa-mi dea amenzi de cate un miliard pe zi"", afirma Solomon.

LEI DE LUNCA JIULUI. In consecinta, Solomon a hotarat sa mute intreaga Gradina Zoologica in Parcul de langa Lunca Jiului, unde se pot intruni mai usor conditiile UE. ""Noua casa a animalelor ar trebui sa semene mai mult cu o jungla. Probabil o sa le mutam in Fata Luncii. Avem acolo 50 de hectare de teren, unde vad ca n-are nimeni curaj sa intre. Poate sa facem un soi de rezervatie, sa umblam noi, oamenii, cu pusti si animalele in libertate"", explica primarul, care ar vrea ca noul amplasament sa semene cu decorurile din serialul de televiziune Daktari. ""Am la dispozitie sase luni sa mut animalele, iar in aceasta perioada sunt obligat sa pun in dreptul fiecarui animal placute pe care sa scrie ca «Aceste custi sunt necorespunzatoare!»"", mai spune Antonie Solomon.

BIJU IESE LA SUPRAFATA. Inca din perioada interbelica, pustii craioveni s-au delectat privind ursul inchis in grota din Parcul Romanescu. Pe ursul de azi il cheama Biju, ca si pe cel de dinaintea lui. El are insa un stramos, pe nume Buru, care a trait in anii a€™40 si a devenit personaj principal al romanului ""Dansul ursului"", de I.D. Sarbu. Normele UE nu permit insa ca ursul sa mai stea in grota situata la aproape zece metri sub pamant. Asa ca, pana la finele lui 2007, noul Biju va putea avea un trai decent, la nivelul solului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.