Notiunea de design nu este prea clara la noi. De regula, este asociata cu amenajarile interioare, dar designul este prezent ca si cuvant in multe denumiri de firme care nu au nimic de a face cu acest domeniu. Si totusi, designul de obiect, de mobila

Notiunea de design nu este prea clara la noi. De regula, este asociata cu amenajarile interioare, dar designul este prezent ca si cuvant in multe denumiri de firme care nu au nimic de a face cu acest domeniu. Si totusi, designul de obiect, de mobila ce sanse de dezvoltare are la noi?

Cei care creeaza obiecte, de la simple cani, la corpuri de iluminat, haine, masini sau mobila se numesc designeri. Dar nu este suficient ca ceea ce creeaza sa fie original, ci sa aduca mereu imbunatatiri sau inovatii produselor pe care le concep. Una dintre definitiile designului este optimizarea functiei prin forma, adica un aspect sau mecanism ingenios sa usureze manevrarea si folosirea obiectului respectiv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.