Ieri dupa-amiaza, Guvernul a aprobat sistarea privatizarii institutiei de credit. Potrivit lui Vladescu, banca nu va mai fi scoasa la privatizare in urmatorii doi ani. In opinia sa, „pretul corect“ pentru CEC ar fi fost cel putin un miliard de euro. Oficialii NBG s-au aratat foarte nemultumiti de decizia autoritatilor romane, sustinand ca erau foarte interesati de achizitia bancii. De cealalta parte, conducerea CEC este foarte bucuroasa ca institutia ramane in continuare o banca cu capital romanesc.
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) nu s-a mai privatizat, cum era de asteptat, si va ramane o banca romaneasca pentru cel putin doi ani, a declarat, ieri, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu. Decizia de sistare a privatizarii a interven it din cauza ca reprezentantii National Bank of Greece (NBG) au oferit o suma mult prea mica pentru cumpararea bancii. Grecii au oferit in jur de 560 milioane de euro, iar Vladescu a dorit sa primeasca cel putin un miliard de euro. In timp ce reprezentantii NBG s-au aratat foarte nemultumiti de decizia luata de catre autoritatile romane, actuala conducere a CEC este foarte bucuroasa de faptul ca s-a oprit privatizarea institutiei.
Comisia pentru privatizarea CEC a refuzat, ieri, oferta financiara imbunatatita depusa de catre National Bank of Greece, singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CEC, dupa ce OTP Bank Ungaria s-a retras.
„Decizia unanima a Comisiei de privatizare a CEC a fost stoparea procesului de privatizare conform prevederii din strategia de privatizare“, a declarat, ieri, ministrul finantelor si presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu, dupa ce a fost deschisa singura oferta financiara imbunatatita depusa de catre NBG. Potrivit strategiei de privatizare, statul poate decide, in orice moment, intreruperea procesului de privatizare.
Comisia va propune restructurarea si imbunatatirea activitatii CEC, iar procesul de privatizare nu va fi reluat, in nici un caz, in urmatorii unu-doi ani, a adaugat Vladescu.
Oferta grecilor pentru CEC a fost prea mica
Despre autor:
Sursa: Gardianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Aderarea la Schengen în cifre. PIB ar putea crește cu 1-2% anual
Sursa: futurebanking.ro
-
Endeavor România: antreprenorii români vor da din nou un examen de reziliență
Sursa: start-up.ro
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
3 startup-uri sustenabile care ne-au impresionat în 2024 #3
Sursa: green.start-up.ro
-
Bărbat Capricorn - Caracteristici, compatibilitate, cine este și cum își...
Sursa: garbo.ro
-
O nouă taxă de drum se va aplica pe Valea Prahovei. Când intră în vigoare
Sursa: wall-street.ro
-
Ce se întâmplă dacă bei oțet de mere seara: beneficii și riscuri
Sursa: kudika.ro