Astazi, idilica imagine, din pacate. Descrierea savuroasa a bucatelor ce indestulau stomacurile moldovenilor, cu prilejul Craciunului, facuta de Badia Creanga, ma indeamna sa reiau cu nostalgie la fiecare sfarsit de an lectura ""Amintirilor..."" sale:
""In vacantie ne ducem acasa, s-apoi vorba tiganului cu «Craciunul satulul...». Costite de porc afumate, chiste si buft umplut, trandafiri usturoieti si slanina de cea subtire, facute de casa, taiete la un loc, fripte bine in tigaie, si cu mamaliguta calda, se duc unse pe gat. Mai face el taranul si alte feluri de mancari gustoase, cand are din ce le face. Si multumita Domnului, parintii nostri aveau de unde; caci saracia nu se oplosise inca la usa lor, pe cand stiu eu..."". anna.borca@jurnalul.ro
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro