Azi, cand se implinesc 17 ani de la inceputul evenimentelor din decembrie 1989, este un prilej de reafirmare a necesitatii apararii drepturilor fundamentale. In urma votului Camerei Deputatilor din 13 decembrie 2006 prin care s-a adoptat Legea privi
Azi, cand se implinesc 17 ani de la inceputul evenimentelor din decembrie 1989, este un prilej de reafirmare a necesitatii apararii drepturilor fundamentale. In urma votului Camerei Deputatilor din 13 decembrie 2006 prin care s-a adoptat Legea privind libertatea religioasa si regimul cultelor in aceasta forma, se incalca grav libertatile fundamentale. Astfel, art. 13 din aceasta lege rapeste cetatenilor romani libertatea de exprimare si libertatea de constiinta, deschizand calea unei noi cenzuri. Prevederea ca: ""In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invrajbire religioasa, precum si ofensa publica adusa simbolurilor religioase"" intra in conflict cu art. 30 din Constitutie care prevede ca: ""(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa."" In consecinta adresam un apel catre presedintele Romaniei sa nu promulge aceasta lege si sa o retransmita spre rediscutare Parlamentului sau Curtii Constitutionale spre verificare. La initiativa asociatiei Solidaritatea pentru libertatea de constiinta cetatenii Capitalei sunt invitati sa participe astazi, de la ora 14:00, cu plecare din Piata Constitutiei, la Marsul Libertatii, in care ariegarda va fi formata din motociclisti, ca expresie urbana a libertatii si nonconformismului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.