In Pride, un luptator trebuie sa fie bun atat in picioare, cat si la sol. Dupa ce ai urmarit cateva meciuri in Pride, luptele din K1 par niste jocuri nevinovate de copii. Nici nu se poate altfel, avand in vedere faptul ca sportivii pot lupta atat in
In Pride, un luptator trebuie sa fie bun atat in picioare, cat si la sol. Dupa ce ai urmarit cateva meciuri in Pride, luptele din K1 par niste jocuri nevinovate de copii. Nici nu se poate altfel, avand in vedere faptul ca sportivii pot lupta atat in picioare, cat si la sol, se permit lovituri repetate de genunchi in cap sau de cot, acestea din urma doar la nivelul corpului. Meciurile dureaza 20 de minute (trei reprize impartite astfel: 10 minute prima, iar urmatoarele doua cate cinci minute fiecare, cu o pauza de doua minute intre ele). Desi neavizatii considera ca in Pride este prea multa violenta, ca luptele seamana foarte mult cu bataile de strada sau ca participantii nu sunt decat niste brute insetate de sange, lucrurile nu stau deloc asa. Luptele se desfasoara dupa cateva reguli foarte stricte, arbitrul opreste oricand lupta cand simte ca unul dintre combatanti nu se mai pot apara, iar sportivii, adevaratii gladiatori ai secolului XXI, sunt departe de a fi niste animale fara minte. Multi dintre ei gestioneaza diferite afaceri si isi petrec majoritatea timpului in sala, antrenandu-se in stiluri diferite (crossing training), intrucat aceasta este modalitatea cea mai buna de a rezista si mai ales de a te impune in sistemul MMA (Mixed Martial Arts). Pentru protectia sportivilor, in competitiile de acest gen sunt interzise loviturile in coloana vertebrala, in spatele capului, sub centura, precum si loviturile cu capul. De asemenea, este interzisa aplicarea unor chei asupra degetelor de la maini sau picioare. Diferente. Spre deosebire de K1, unde luptatorii poarta manusi asemanatoare celor de box, aici acestea sunt fara degete si mult mai subtiri, combatantii avand in general palma neacoperita, pentru a permite si lupta aproape la sol. De cele mai multe ori, meciul se incheie in prima repriza, datorita intensitatii cu care se lupta, dar si datorita procedurilor asupra membrelor inferioare sau superioare sau chiar asupra gatului prin asa-numita ghilotina. Shockwave 2006. La sfarsitul acestei luni, exact la 31 decembrie, va avea loc unul dintre cele mai asteptate evenimente din lumea Pride-ului: Shockwave 2006. Cei mai buni luptatori din lume au acceptat sa participe la acest eveniment. Fedor Emelianenko, Mark Hunt, Tatsuya Kawajiri, Gilbert Melendez, Shinya Aoki, Shinya Aoki, Wanderlei ""The Axe Murderer"" Silva, Antonio Rodrigo ""Minotauro"" Nogueira, Mauricio ""Shogun"" Rua, Dan Henderson, Mirko ""Cro Cop"" Filipovic si Josh ""Babyfaced Assassin"" Barnett sunt doar cateva dintre marile nume prezente. Meciul-vedeta va avea loc intre campionul en-titre al categoriei grea, Fedor Emelianenko, neinvins pana in prezent, si challanger-ul Mark Hunt. Miza acestei intalniri este titlul. Nici intalnirile celelalte nu se anunta mai putin spectaculoase, iar rezultatele sunt greu de anticipat.


Sport la TV


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.