Guvernul incearca sa tina sub pres ""secretele"" de la Oficiul pentru Privatizare din MEC, i-a acuzat aseara, voalat, presedintele Traian Basescu pe membrii Cabinetului. ""Nu am nici o retinere in a spune: se pare ca mutarea intempestiva catre AVAS n
Guvernul incearca sa tina sub pres ""secretele"" de la Oficiul pentru Privatizare din MEC, i-a acuzat aseara, voalat, presedintele Traian Basescu pe membrii Cabinetului. ""Nu am nici o retinere in a spune: se pare ca mutarea intempestiva catre AVAS nu este lipsita de ideea de a se mentine o oarecare lipsa de transparenta"", a declarat seful statului, cerandu-i noului ministru al MEC sa faca o prioritate din transparentizarea contractelor din domeniul energetic. ""Firmele straine au fost de acord sa-si comunice contractele, eu ca sef al statului nu am reusit sa am acces la contractele interne ale baietilor destepti cu furnizorii de energie. Poate veti reusi dumneavoastra, daca nu, va trebui sa se ocupe organismele statului de acest lucru. Va atrag atentia in mod direct ca aveti patru companii la Turceni care, probabil, au contractat energie electrica de un mix energetic - Termocentrala plus Hidro - asta poate fi una din marile taine, dar mai sunt si altele"", i-a spus Basescu lui Vosganian. El i-a mai atras atentia ca ordonanta OPSPI il pune in fata unei contradictii: raspunde de politica energetica, dar un numar ridicat de unitati sunt transferate la AVAS. ""Ministrul Economiei nu trebuie sa se roage de AVAS sa faca politica energetica"", a repetat Basescu.
MJ respinge / AVAS VINDE. Intre timp, ordonanta a primit aviz negativ din partea Ministerului Justitiei, au declarat pentru Mediafax surse ministeriale. Monica Macovei sustinea recent ca a primit proiectul doar cu o zi inainte de sedinta de Guvern si a avertizat Monitorul Oficial ca nu are aviz de legalitate. Si, chiar daca nu se stie inca in mod cert care sunt societatile trecute la AVAS, presedintele Teodor Atanasiu, propune Guvernului sa vanda din actiunile Petrom ramase statului, in conditiile in care aceasta privatizare este analizata de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Conform contractului de privatizare, OMV are drept de preemtiune daca vanzarea nu are loc prin Bursa. Statul isi va pierde insa cel putin unul din cele doua locuri in consiliul de administratie, respectiv orice putere de a influenta deciziile OMV.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.